30.7 aamu ruoka omasta pihasta jäljeltä. Jo alkuvalmistelut saavat Kipin kiihdyksiin. Paalun näkeminen sai rimpuilemaan sylissä. Paalulla ei selvää, että kannattaa hakea monta namia siitä, vaan jäljelle kova kiire. Nyt ei käynyt tuuli, mutta Kipi tarkisti alussa onko kippo jäljen päässä. Olin nyt ottanut vihreän pienen kupin ettei näkyisi. En haluaisi kaataa ruokaa maahan omassa pihassa, koska räkättejä on muutenkin paljon tai sitten koirat tappelevat jämistä. Muualle voi kaataa suoraan maahan, jos ei sitten näy  niin hyvin. Välillä vietti katkoja ja välillä hyvällä rytmillä jäljestä toiseen. Vaikka yritän tehdä askeleet yhtä pitkiä, huomaan että osa on liian lyhyitä. Täytyy olla tarkempi!!
13.8 on jäänyt reenien kirjaaminen luvattoman pitkän ajan tekemättä!! Hyi minä.Mökkeiltiin viikko. Siellä tein Kipille pari jälkeä, samanlaisella tuloksella, kuin tähänkin asti. Alku menee suht nätisti ( voin ohjata "pehmeällä" kädellä) , loppua kohden vauhti kiihtyy jos en pidä lujasti vastaan. Viimeisestä askeleesta jäisi varvasnami syömättä, mutta kun ei muuta vaihtoehtoa ole tarkistaa Kipi senkin. Tokoilussa otimme lelunoutoa, luokse tuloa, sivulle tuloa ja eteen istumisia. Eteen istuminen ei oikein suju, jää vinoksi.

Koirat juoksivat metsässä ja uivat innoissaan. Kipikin juoksi järveen ja ui Sissin perässä ainakin viisi metriä ennen kuin tajusi mitä on tekemässä, hätääntyi ja räpiköi takaisin rantaan

Koti matkalla autossa huomasin Kipin selässä, lavan päällä, ihmeellisen möykyn. Ei ole ihossa vaan ennemminkin lihaksen päällä. Ei kipeä, saa koskea ja pyöritellä miten vaan. Iho terve.