Tänään taas navetta reenit. Paikalla Keijo&Huugo, Lili&Qira+Heri ja me. Aloitimme agilityyn jatko tutustumisella. Ensin piti kokeilla viimeviikolla tehtyjä juttuja.

A-este meni heti juosten ja hienosti alastulo kontaktille pysähtyen. Kauniisti ja kevyesti. Sitten puomi. Vauhtia oli jo juoksuun asti ja taas pysähdys alastulolla. Uskomatom otus. Kerran näytetty ja nyt jo muka osaa!!??!!  Uutena juttuna tänään pussi. Lili piti Kipistä kiinni ja minä kurkkasin pussin päästä ja kutsuin tytteliä. Sieltähän se sujahti ulos:"Mikäs juttu tää oli?", kysymys naamallaan. Muutama toisto. Tehtiin pari hyppyä lopuksi.

Ensimmäiseän tokojuttuna paikalla makuu. Pyysin toisilta luvan häiritä vinkupallolla. Jätimme koirat niin, että reput ja muut tavarat jäivät selän taakse. Vinguttelin palloa ensin taskussa ja sitten pudotin sen lattialle. Kipiin ei mitään vaikutusta. Oli rennompi kun viimeksi ja varma.

Tokoilussa jatkettiin ohjattua noutoa samalla tavalla kuin viimeksikin. Lili vei kapulat, minä ohjasin merkille ja palasin lähetyspaikalle. Lähetys käsky oikealle ja nouto-> kapulalla riehuntaa. Uusinta samoin. Sitten toiselle puolelle lähetys ja Kipi lähti oikealla, kaartoi takaisin merkille ja lopulta minun viereen kysymään "miksei haeta tota samaa". Ohjasin takaisin merkille ja palasin lähetys paikkaan. Kipi pyörähti oikealla, mutta kääntyi vasemmalle epävarmana mitä tehdä, lähestyi kapulaa ja minun kehuttua ja vahvistettua toi sen minulle. Uudelleen ja nyt oli määrätietoisempi nouto. Hiukan vieläkin vilkuili oikealle, muttei ottanut sinnepäin askeleita. Riehuntaa narupallolla.

Sitten olin päättänyt ottaa hyppy noutoa, että saisin hyppyyn halukkuutta lisää. Keijo käskytti, siihen Kipi ei reakoinut ennakoinnilla. Ensimmäisellä kerralla lähti ja nouti hienosti,mutta paluu olisi tullut ohi. Minä palautin koiran ja muistutin hyppäämisestä, hyppäsihän koira. Uusintaan ei meinannut lähteä "hyppy" käskyllä piti tuupata matkaan. Sen verran vähän tehty hyppyjä, että tuli epävarmuus heti kun ojensin paluusta. Sitten kun lähti oli liike hyvä. Muutama uusinta hyppimistä kapulan kanssa ja sitten narupallolla leikkien hyppyä.Sitten ALO liikkeenä hyppy joka oli täydellinen. Kun lopuksi heitin pallon kauas tuli Kipiläinen hienosti vinosta ja hyppäsi yli itseensä tyytyväisen näköisenä. Kaikkia nauratti pikku koiran oivallus.

Kun olin saanut koiran kuumennettua hyvin,tein Kipille rauhoittumis "liikkeen". Pyysin sivulle ja laitoin käden Kipin silmille, sanoin "nätisti" ja silitin päätä.Hienosti otus rauhoittui ja teimme varmaankin tähänasti parhaan luoksetulon.Taivas repesi!
Luoksetulon seiso pysäytyksissä Kipi ei katsonut palloa vaan totteli käsi+suullista käskyä. Hienot seisomiset :)
Lopuksi tein peräkkäin liikkeestä seiso-istu-maahan ja juoksusta seiso. Suoraan liikkeestä pallolla palkaten.

Ihan lopuksi otimme paikalla makuun jättäen koitat niinkuin olisimme poistuneet ovelle. Yhdenlainen häiriö tämäkin. Nyt Keijo vingutteli palloa. Kipi ei reagoinut siihen. Hienot reenit.
Nyt on joululoma ja taukoa navetta reeneistä.

1136195.jpg