Kipiläisen kanssa tokoilemassa uskomattomassa joulukuun lopun säässä; +3 ja vettä sataa.

Aloitettiin ohjatulla noudolla. Vein kaikki kolme kapulaa; reunimmaiset noin seitsemään metriin merkistä ja metri taakse. Keskimmäinen oikealla paikallaan. Syy miksi vein myös keskimmäisen,oli halu opettaa ettei se merkitse mitään. Koska Kipillä on hyvä "seiso" uskoin voivani estää sitä nostamasta keskikapulaa. Ensin oikea, saatoin Kipin merkille ja palasin lähetyspaikalle. Merkkasin ensin katseella suunnan ja annoin sitten käskyn. Kipsa ryntäsi keskimmäiselle, sanoin "ei,seiso" jolloin neiti koira pysähtyi ja katsoi ihan blondina ettetkö halunnutkaan noutoa. Uusi ohjaus käsky oikealle ja Kipi menee keskimmäiselle. Tiukempi "seiso, et ota" saa koiran palaamaan merkille päin. Taas ohjaus oikealle ja nyt tuli nouto. Uudelleen sama alku, mutta Kipi hakee heti oikean! Pehmeällä patukalla reviteltiin.

Sitten vasen puoli. Saatoin merkille ja palasin lähetys paikalle. Katseella merkkaus ja lähetys. Kipi kaartoi voimakkaasti etukautta  ja oli hiukan epävarma,mutta nähytään kapulan oivalsi hyvin ja haki hienosti. Sama uudelleen ilman mitään ongelmaa.Pehmolla riehuntaa:) Keskimmäinen ei ainakaan tälläkertaa tarvinnut enempää muistutuksia. Uskon tämän tavan toimivan meillä ja auttavan myös korjaus varmuuden harjoittelussa. Kipi kestää hyvin korjauksia eikä paineistu vaikka sille sanoo kovaakin.

Sitten ruudun muistelua. Ensimmäisellä kerralla pallo valmiina takalinjalla hiukan piilotettuna.Kipi suuntasi katseensa jo vihje sanalla ruutuun. Lähetin n.20metristä. Kovalla vauhdilla neiti pinkoi hakemaan pallon. Sitten päätin yrittää lähettää niin,että Kipi tietää ettei mitään oli ruudussa. Pyysin sivulle ja annoin käskyn. Neiti kipaisi etumerkille ja katsoi "riittääks tää?". Pyysin pois jolloin Kipi kävi tökkäämässä oikeassa kädessäni olevaa palloa,että hei miks toi on tossa? Lähetin uudelleen samalla tuloksella. Pyysin taas koiran pois ja jätin istumaan sekä menin itse ruudun taakse. Kutsuin "ruutuun" ja palkkasin oikeassa paikassa. Sama uudelleen, mutta nyt käytin seiso käskyä oikeassa paikassa olevalle koiralle ja sitten vasta palkka. Sitten kokeilin lähetystä ruutuun ilman sinne vietyä palkkaa. Nyt Kipi pinkoi ruutuun takalinjalle ja pysähtyi hienosti. Bileet pystyyn!!!

Seuraaminen sujui hyvin. Pieniä kontaktin katoamisia,kun ihmisiä kulki kentän toisella reunalla. Kipi yrittää pitää päänsä paikallaan, vain silmät harhailevat ja korvat on ihan propellit.

Kaukokäskyt loistavasti kaikilla vaihdoilla. Minä olin n.viidessä metrissä. Kun menin lähemmäksi, palkan odotus sai Kipin hinkkaamaan peppuansa istumaan nousussa niin,rettä peruutti joka kerralla.Näytin ettei käsissä ole mitään,sitten onnistui hillitsemään mielensä.

Luoksetulo kerrassaan hieno! Sitten seisi-pysäytys pelkällä käsi merkillä.Valui hiukan liian pitkälle. Uudelleen suullisesti vahvistettuna, nyt oli hyvä. Maahan-pysäytys oli hyvä.

Tasamaa noutoja häiriö käskyillä. Muut sanat eivät saaneet Kipiä erehytmään,mutta "käsky" oli merkki lähteä. Se on tullut jo niin tutuksi, että koira tunnisti sen.

Lopuksi paikalla makuu. Alkuun menin piiloon n.1,5min ja sitten seisoin saman verran näkyvissä. Ollessani piilossa Kipi oli todella jännittynyt, mutta kun tulin näkyviin selvästi rentoutui.

Lopetimme itsemme kuorruttamisen kuralla tähän.