Tänään sitten reenattiin Leinolan koulun kentällä. Aloitin molempien kanssa paikalla oloilla, Sissi istuen ja Kipi maaten.Kipi hiukan levoton,kenties vetinen kenttä ja vesisade olivat epämiellyttävät.

Sissi teki seuraamista hyvin. Todella hienon ruutu liikkeen,eipä ole unohtunut vaikka reeniä onkin ollut vähän. Myös ohjattu nouto oli mallikas. Lopetimme pitkään suoraan luoksetuloon.

Tässä vaiheessa minulta jo nousi savu päästä Kipin huutamisen takia. Vaikka olin käynyt muistuttamassa aika kovaa, miten odotellaan omaa vuoroa,ei neiti pystynyt pitämään mölyjä mahassaan. Sitten kun seisoin vieressä ja pidin poskesta kiinni, kesti Kipi hiljaa vaikka heittelin Sissille noutokapulaa.

Kipin kanssa tehtiin pitkä seuraaminen. Alussa virtaa hiukan liikaa, edisti. Juoksu hiukan väljää ja edessä. Hidas hyvää. Askel siirtymiset hyvin ja nyt paikka parani. Juoksu pysyi paikallaan. Normaalissa käynnissä monta täyskäännöstä. OK.

Liikkeestä maahan menon varmistin kovalla käskyllä,koska kenttä oli todella märkä ja liejuinen. Hyvä!

Luoksetulon lopussa nenä kosketus,muuten hyvä.

Liikkeestä seisomisessa etutassut tepsuttivat palatessani.Muistutin "paikalla" ja palasin taaksepäin. Sitten pysyi hyvin paikoillaan.

Hyppy ei ollut mukana, joten tein tasamaa noudon. Hiukan vinossa edessä ja sivulla istui lysyssä. Uusinnassa paremmin. Nyt vasta palkkasin pallolla. Eli kisa kestävyyttä haettiin :)

Sitten jatkoimme ruudulla.  Ensin vein pallon->lähetys. Sata lasissa Kipi haki pallon. Sitten lähetin tyhjään ruutuun.Vauhti putosi heti ja Kipi jäi etu merkille. Pyysin pois ja jätin koiran istumaan,menin itse ruudun taakse->kutsuin "ruutuun".Hienolla vauhdilla ja hyvin pysähtyen. Riehuttiin pallolla. Jätin pallon ruutuun ja pitkältä matkalta Kipi ruutuun.Hyvin!

Ohjatussa noudossa jatkoimme suuntien opettelua. Kolme ensimmäistä haetutin oikeaa, koska Kipi olisi hakenut vasenta.Ilmeisen voimakkaasti koira jäi kiinni viimeksi laitettuun kapulaan!?! Keskimmäinen ei kiinnostanut. Viimeksi sitten Kipi pääsi hakemaan oikean,nyt ei muistellut viimeksi laitettua. Vasen tassuinen?

Luoksetulo ensimmäisellä kerralla molemmilla pysäytyksillä ja loppuun asti (ensimmäinen kerta). Seiso hieno, hiukan miettimistä lähteä eteenpäin, mutta vauhti hyvä ,maahan hyvin, loppu vauhti huono, ei törmäämistä, pa hyvä.Tehtiin loppu uusiksi, nyt hyvällä vauhdilla. Pallo riehuntaa!!

Jos jollakulla on ongelmia saada sunnuntai aamupäivä kulumaan, voin antaa vinkin! Lähteä kahden pitkäkarvaisen koiran kanssa vesisateeseen ja hiekkakentälle riehumaan. Tämän session jälkeen koirat oli pestävä shampoolla, koska liejuinen hieno hiekka ei haise hyvälle, eikä irtoa pohjavillasta helposti. Föönaamisineen koirien puhdistamiseen meni aikaa 1,5 tuntia +föönaamisessa irronneiden karvojen imurointi ja reenikamojen ja omien vaatteiden pesu. Siinäpä se sunnuntai jo taittuikin iltapäivän puolelle.

Kentältä kotiin päin kävellessämme, vastaan tuli isä pikku tyttönsä kanssa. Ensin tyttö katseli isoja koiria ja sitten minun kuraista olemustani. "Toi täti tarttis kurahousut", kertoi tyttö isälleen. Minua nauratti osuva huomio:)