Vastuskuminauha on ollut käytössä joka päivä. Kipin voi pitää vapaana ja silti onnistuu ravaaminen. Vauhdin kasvaessa Kipi yrittää vaihtaa loikkimiseen (laukalle), muistutus "ä ää, nätisti" vaihtaa askelrytmin takaisin raviin. Lenkillä ravaa välillä kauniista vaikkei kuminauhaa olisikaan. Saapa nähdä miten huomenna näyttelyssä onnistuu, kun on muita koiria lähellä. Muutakin näyttely valmistautumista on suoritettu. Kynnet ja tassukarvat leikattu,mutta turkin harjaamista ei ole voinut tehdä koska neiti aloitti karvanlähdön. Lihotus kuuri epäonnistui lauantaisen ripulin vietyä saavutettu painonlisä.

Tänä aamuna reenattiin kotipihassa ensin seuraamisen pikkuaskelia, joissa vasemmalle käännöksissä piti estää pomppimista ja seinän vieressä täyskäännöksissä autta kontaktin pysyminen namilla. Muuten mallikasta.Patukka palkkaa.

 Louksetulo suorana oli hieno! Sitten otimme muutaman pysäytyksellä seisomaan. Ensimmäisellä kerralla Kipi oli epävarma, pysähtyi hyvin,mutta sitten alkoi laskea pyllyä maahan.Minä onnistuin vieläpä palkkaamaan tästä:(  Toinen kerta tietty hieno istuminen! Sitten muisteltiin liikkeestä seiso ja perään luoksetulo pysäytyksellä. Nyt onnistui.Riehuttiin patukan kanssa.Istumisen tarjoaminen johtunee kuurista mitä olemme nyt lenkillä tehneet eli kaukana istumista.

Muistelimme liikkeestä seiso, istu ja maahan. Kaikki suorapalkalla.

Sitten ruutua lyhyeltä matkalta. Ekassa pallo oli valmiina, hyvin.Toisella kerralla laitoin pallon, kun Kipi oli hakemassa palkkaa kauempaa.Lähetys suoraa luovutuksesta, hyvin. Kolmannella lähetin taas suoraan nyt tyhjään ruutuun. Kipi lähti hyvin, mutta jäi etu merkille. En puhunut mitään vaan odotin otuksen siirtyvän oikeaan paikkaan. Menihän se sinne! Sitten menin itse ruudun taakse ja kutsuin Kipin ruutuun. Halusin näin vahvistaa oikeaa paikkaa. Lopuksi pelasimme "ruutu palloa". Lähetin Kipin ruutuun ja otuksen ollessa oikeassa paikassa heitin pallon autotallin seinään mistä Kipi sai pompon kiinni juuri ollessaan oikeassa paikassa.

Hyppyä eri versioina; ALO:n seiso pysäytys, AVO:n istu pysäytys, patukan nouto hypyillä ja pelkkää hyppimistä.

Loppuun päätin tehdä kaukoja. Ensimmäistä kertaa (luulen niin, koska koira oli niin outo) yritin nostaa maasta->seiso. Ei onnistunut mitenkään!! Kipi tarjosi joka kerta istumista, ei siis jumittanut, muttei kuunnellut käskyä.Piti ottaa aikalisä. Oma hermo ei pitänyt vaan päätin, että  nousee seuraavalla. Jäin lähelle ja käskin "ylös" samalla hypäten tasajalkaa koiraa kohti. Pomppasihan tuo metrin sivuun. Riehu palkkaa patukalla! Sitten muutama maasta->ylös namin houkutuksella.

Menimme sisälle ja ruokaa antaessani päätin kokeilla menikö jakeluun. Ruoka paikoilleen, koira sivulle ja maahan. Siirryin n. 2m päähän ja oikein voimakkaalla käsimerkillä ja suullisella käsky "ylös". Koira istuu!!!!! Nyt lensi jo per.......le! Toistin saman hyppy uhkauksen kuin ulkona, sillä nousi. Jos katse voisi tappaa olisin kuollut koiran tuijotukseen.Hyvä ettei tullut päälle:/ Päästin siitä syömään. Muutaman tuokion kulttua menin vapauttamaan Kipin pesuhuoneen portin takaa. Nyt pyysin "ylös" ja heti nousi. Toisto perään hienosti! Hu huh. Mistä noi solmut tulee
tonne pieneen päähän. Tästä täytyy nyt rakentaa mukava juttu,että tappelu mielikuva poistuu.