Alkuviikko on lomailtu tekemättä suurempia. Joka kertahan ennen ruokaa tai vapaaksi pääsyä Kipi tekee jonkun jutun. Esim. luoksetulon,kaukoja, noudon tai paikalla olon tai osan jostain liikkeestä.
Tiistai iltalenkillä yritin sitten saada Kipiä ravaamaan. Täysin toivotonta! En pysty/jaksa juosta niin lujaa,että otus pysyisi ravilla. Kun laitoin Kipin lumihankeen juoksemaan,onnistui, mutta kävelytiellä ei.

Eilen illalla oli Kennelpiirillä TAMSK-kouluttajien palaveri ja perään Tommi Wirenin luento.
"Käyttäytymisanalyysin A,B,C" oli luennon aihe, mistä asiaa olisi riittänyt pidempäänkin. Tuhti tieto paketti siitä millä mekanismilla eläintä opetetaan. Jotkin asiat syventyivät omassa mielessä, joitakin kyseenalaistettiin ja jotain jäi hiukan epäselväksi, mutta tosi mikä tosi:sitä saa mitä tilaa!
Pitää osata tehdä reeni suunnitelma,analysoida koira reenissa ja oma tekeminen reenissä ja muistaa päämäärä.Yksinkertaistaen:mitä tehdään tänään->miten meni->miten se toimii huomenna.
Tommi korosti sitä,että mitä vahvistetaan, se vahvistuu.Esim.jos "seuraa"-käsky vahvistetaan alussa taistelulla ylikierroksille, ajanoloon jo pelkkä "seuraa"-käsky nostaa koiran kierroksille ja lopulta (kolmessa vuodessa) koiran pää ei enää kestä. Jos sitten aletaan "korjata" pakotteilla sitä mikä on saatu ensin itse aikaan, saadaan koira sekaisin.


kysymys:Mitä tapahtuu rotta kokeessa,kun rotta vipua painamalla välillä saa ruokaa ja välillä sähköiskun?

Tänään aamulenkillä teimme muutaman 3-5 toiston sarjan kaukana istumista. Ensimmäiset kerrat Kipi tarjosi maahan menoa,koska sitä on tehty, mutta käsi avulla hiffasi istumisen. Kaksi viimeistä sarjaa pelkkiä istumisia. Sitten yritimme taas ravia. EI onnistu! Tähän täytyy saada avustaja katsomaan koska ravaa/peitsaa.

vastaus:Sekoaa