Maastoreenit kauniin keväisen ilman innoittamana. Tein Kipille 200m jäljen kesantopellolle. Ilma täysin tyyni, maa kostea ja pieni pätkä lumella. Nameja 7-12askeleen pätkiä ja namittomia suunnilleen sananlailla.Jäljen päässä herkkupuruluu.

Sitten tallasin esineruudun 7X30m vanhalle hakkuuaukealle. Esineet vasemmalla 10m pienten kuusien keskellä, keskellä 20m kannon vieressä ja oikeassa takakulmassa suuren kannon ympärillä olevassa vattu risukossa n.30cm maasta ylhäällä.

Kipi pääsi ensin esineille. Täysin käsittämättömän hieno esitys. Aloitin lähetykset vasemmalta ja Kipi lähti täysiä suoraan eteenpäin, täydestä vauhdista täyskäännös kahdessatoista metrissä, nenä maahan ja sitten esine olikin jo siinä. Hyvä tuonti ja luovutus. Siirryttin keskellä ja sama uudelleen. Sitten oikea laita samanlailla. Super upeaa!! Aikaa kului ehkä 45sek. Syksyllä lopetettiin heilutus juttuihin ja olin valmistautunut auttamaan tytteliä. Mitä apuja tässä muka tarvitaan;) Kyllä me riekuttiin!

Sitten esineet takaisin paikoilleen ja Sissi ruutuun. Sissi haki ensin keskimmäisen, sitten vasemman ja lopuksi oikean. Koiran iän tuoma rauhallisempi ote työskentelyyn sai aikaa kulumaan n.1min. Taas riekuttiin. Kyllä mulla on upeat esine-etsijät!!

Nyt sitten Kipi jäljelle. Alun nameista Kipi söi kaksi ja lähti hyvin jläjelle. Viidentoista metrin jälkeen nenä nousi ylös ja otus pysähtyi. Näytin jälkeä, mutta mitään ei tapahtunut. Sanoin "jälki" ja näytin uudelleen. Kipi kävi maahan. Sanoin painokkaasti "jälki, mene" ja nyt koira lähti, mutta jäljestys oli puolelta toiselle risteilyä (30-40cm jäljen molemmin puolin). Matkalta Kipi söi ehkä viisi namia. Puruluun kohdalla Kipi tökkäsi sitä nenällään ja jatkoi matkaa. Minä rupesin riekkumaan herkun kanssa ja kehuin Kipiä, mutta en saanut sitä innostumaan syömisestä. Se vaan olisi jatkanut jäljestystä. Jäljeltä tulimme pois koomisesti ja erikautta mistä itse olin poistunut. Roikotin Kipiä valjaista ja yritin tunkea herkkua sen suuhun ja pitää nenän ylhäällä.Dääämmmm. Suivaannuksissani annoin herkun Sissille.

Taas on mietinnän paikka, millä ton otuksen palkkaa jäljen päässä tai saa edes lopettamaan jäljestyksen. Täytyy kokeilla vielä erilaista herkkua.