Saijan kanssa konsultoituani lähdin tekemään Kipille kepin nosto harjoituksen. Koska Kipi niin selkeästi on eri mielentilassa leikkiessään tai jäljestäessään en usko, että pystyisin opettamaan kepin ilmaisua erillisenä asiana. Vaan jälki ja keppi kuuluvat yhteen.

Tein 60m jäljen missä oli neljä keppiä. Jokaisen alla tiivis pikku kippo missä herkkua. Kipi nosti jäljen itsenäisesti, ei jana lähetyksestä. Lähti takajäljelle,mutta sanoin sille "tänne päin" ja neiti kääntyi oikeaan suuntaan. Todella tiiviillä nenällä ja innolla mentiin. Pidin liinan kireällä, että pystyisin hidastamaan koiraa kepille. Kipi pysähtyi haistelemaan keppiä nro 1, mutta ei tiennyt mitä tehdä sille. Pyysin tuomaan. Kun keppi oli jaloissani raotin kippoa ja annoin Kipin haistaa->heitin kepin vähän matkan päähän ja pyysin tuomaan. Kipi toi ja sai herkut.

Jatkaminen jäljelle tapahtui ongelmitta. Kepillä nro 2 Kipi yritti tuoda minulle kippoa. Näytin keppiä ja käskin tuoda sen. Taas haju, heitto, tuonti ja herkut. Jatkettiin kepille nro 3. Taas Kipi oli kiinnostuneempi kiposta, mutta tarttui keppiin heti, kun näytin sitä. Taistelutin Kipiä hetken kepillä. Syttyi siihen hyvin. Sitten haju, heitto, tuonti ja herkut. Jatkettiin nro 4 kohti. Riemu oli suuri,kun Kipi nosti kepin heti ja sitten taisteltiin sillä hetki. Sitten haju, heitto, tuonti ja herkut. Kun herkut oli syöty irrotin liinan ja aloimme riehua patukalla. Kipi oli ihan täysillä mukana leikissä ja ensimmäistä kertaa ei yrittänyt löytää lisää jälkeä!!!  JES JES JES