Jälkireenit aamulla mestässä. Tein Kipille n.200m pitkän jäljen, 2X90 asteen kulma ja kaari. Kuusi keppiä joista kolmen alla herkkukippo, jana 8m. Jälki vanhentui tunnin jonka aikana kävin harjaamassa koirat ja tein Kipin kanssa tottis liikkeitä.

Seuraaminen ok, en itse muistanut tehdä oikein ensimmäistä täyskäännöstä vaan meni selkärangasta toko-muunnoksena. Liikkeestä istumisen kokeilin toimiiko ilman pää-apua; ei toimi eli vaatii lisää toistoja. Myös ääni on oltava oikea. Oikeilla avuilla hyvin. Liikkeestä maahan ja luoksetulo hieno.

Sitten jäljelle. Janalla hiukan kiire ja risteilyä. Takajälki, mutta Kipi vaihtoi suunnan itse. Ensimmäinen keppi+kippo n. 20metrissä palkkana lähdöstä ja muistutuksena mita siitä saa. Hyvin löytyi keppi! Haju, heitto, haku ja herkut. Jatkamaan Kipi lähti epäröimättä ja seuraava keppi löytyi 30metrin päästä. Keppi nousi heti ja nyt kun alla ei ollut kippoa tuli minulle asti. haju, heitto, haku ja herkut. Seuraavaksi kulma joka meni mallikkaasti. Seuraavankaan kepin alla ei ollut kippoa ja se palautui minulle hyvin. h,h,h,h. Toinen kulma meni hakemiseksi. Annoin koiran tehdä itsenäisesti työtä ja löytyihän se oikea suunta. Sitten keppi+kippo. Kipi jäi kiinni kippoon ja piti pyytää kepin tuomista sitten h,h,h ja h. Jälki jatkui ja seuraavan kepin Kipi merkkasi, mutta meni yli. Pysähdyin miettimään pitäisikö muistuttaa ja olin juuri aikeissa löysätä liinan, että mennään vaan, kun Kipi löysi kepin. Jee jee! Herkkuja peliin!!

Loppusuoralla Kipi  risteili molemmin puolin jälkeä  n. parimetriä (olisikohan joku elukka mennyt), mutta jatkoi   ilman  apuja. Sitten kaadettu pikkupuu tarttui Kipin valjaisiin. Kipi yritti jatkaa jälkeä perässä raahautuvasta puusta huolimatta. Minun oli käskettävä koira pysähtymään ja irrotettava puu. Jälki veti koiran heti helpotuksen tultua. Loppu keppi  ei  noussut vaan Kipi  jäi kiinni kippoon, haki kyllä heitosta. Kyllä kehuttiin  Kipiläistä:)

Näytti siltä, että  pelkkä keppi toimii paremmin. Ja Kipi oivalsi, että herkkua tulee taskusta. Kippo sai sen jäämään tökkimään sitä ja unohtamaan kepin tuonnin. Seuraavaksi pitää kokeilla ilman kippoja tai ainakin suurin osa pelkkinä keppeinä. Itse jäljestys sujui hyvällä vauhdilla, muutama kohta korkealla nenällä, mutta kaikenkaikkiaan loistavasti. Tänään metsä oli rutikuiva  ja tuuli alkusuoralla vastainen, sitten sitä ei enää tuntunut. Kipi oli tarkin paikoissa missä ei ollut mitään aluskasvillisuutta ja nenä nousi 15cm ruohikossa. Hieno jälki kaikenkaikkiaan.