Jälki tutulla kesantopellolla. 250 metriä, loiva kulma oikeaan ja vasempaan, suoria kulmia kaksi oikeaan ja yksi vasempaan, kuusi keppiä joista kahden alla kippo. Jana 10 metriä. Vanheni tunnin.

Itse jana eteni hyvin jälkeen asti,mutta sitten Kipi pyöri epävarmana suunnasta. Tuuli oli melko kova ja vaihteli suuntaa. Käänsin koiran ja Kipi nosti jäljen uudelleen ja nyt lähti oikeaan suuntaan. Ensimmäinen keppi n.8 metriä janalta. Kipi merkkasi sen heti,mutta meni hiukan yli, palasi itsenäisesti taaksepäin ja nosti sen minulle (h,h,h, ja h).Loiva kulma vasempaan hyvin. Pitkällä suoralla seuraava keppi nousi heti (h,h,h,h),mutta kolmannen merkkasi nostamatta. En kommentoinut.

Suorakulma oikeaan löytyi pyörähdyksen kautta. Sitten oli paha paikka. Vanhuuttaan kaatuneen pajupuskan ylitys. Kipi pysähtyi risukon eteen, haistoi jälkeä ja tunki sisulla itsensä ali kaikista risuista. Minä irrotin liinasta ja hypin yli esteistä. Mikä halu tehdä työtä!!! Toisella puolen odotti keppi+kippo (h,h,h,h). Uusi suorakulma oikeaan oli mallikas. Pitkä suora ilman keppiä. Tällä suoralla Kipi risteili melko laajasti. Tuuli tuli takaa ja oli voimakas. Suora kulma oikeaan meni kuitenkin hyvin.

Kulman jälkeinen keppi nousi jäljestä,mutta Kipi tuli pyytämään herkkua ilman keppiä. On siis oasnnut yhdistää kepin noston palkkaan. Hienoa:) Pyysin tuomaan kepin ja taas h,h,h,h. Viimeinenkin kulma (loiva oikea) meni hyvin.

Mutta kutos keppi+kippo jäi löytymättä. Olin poistunut paikalta loikkimalla kynnöspeltoa pitkin ja Kipi lähti ajamaan näitä jälkiä.En ollut osannut varautua tähän, joten pyysin koiran jäljestämään lopun uudelleen. Kipi ei tahtonut ymmärtää miksi,koska oli tehnyt ihan oikein. Tahdoin kuitenkin palkita hienosta työstä sillä superherkulla, mikä oli jäljestyksen loppu.
Hullu tilanne, kun ei yhtäkkiä tiedä miten menetellä ja päätös pitää tehdä äkkiä. No, moka oli mun.Olisi pitänyt olla tarkempi. Mutta, kun oli mennyt niin hienosti tähän asti. seli seli...

Sitten me riehuttiin patukalla.