Seuraavaksi pellolle jäljellä, no joopa joo! Keijo ja Maikku olivat lähdössä mato-ongella metsälammelle ja pyysivät mukaan vaikka jälkiä tekeen. Ensin epäilin, mutta lähdin kuitenkin. Näin mielessäni sellaisen ihanan mäntymetsän siimeksessä välkkyvän metsälammen.

Paikalle päästyämmä olin aika pettynyt. Hakkuualueen läpi pääsi lammelle jota ympäröi suopursu tiheikkö. Päätin kuitenkin tehdä jäljet. Kipille hakkuualueen puolelle ja Sissille suopursu alueelle.

Kun jäljet oli tehty lähdin etsimään, josko löytyisi hiukan helpompaa maastoa esineruudulle.Sellainen löytyikin viereisen metsäauto tien varrelta. Nyt harmitti, että jäljet oli jo tehty, kun parempaa maastoa kuitenkin olikin melko lähellä:(  No,tein esineruudun siis hyvään maastoon 50X30 m, estneet vasen takakulma,oikealla 5m takakulmasta ja edessä keskellä.

Sissi ensin esineille. Vanharouva teki järkevästi ja rauhassa töitä tuoden kolmella pistolla kolme esinettä. Silmät kierossa palkkaa odottaen Sissi palautti esineet, mutta en uskaltanut sitä kovin vauhdikkaasti palkata. Ensin namia ja sitten keppi silputtavaksi. Koiran vaihto.

Kipi-intopiukka pysyi juuri ja juuri nahiossaan, että sain valjaat sille puettua,mutta etulinjalla "ilmottautuessani" se rauhottui ja keskittyi ruutuun päin. Vauhtia oli hurjasti! Nousin etulinjalla olevan suuren kiven päälle seuraamaan mitä tytteli touhuaa. Kipi pyöri takalinjalla selvästi hajun saaneena, mutta intoa oli hiukan liikaa ja se verotti keskittymistä. Tulihan se esine sieltä. Lujaa lähti toiseenkin pistoon, mutta nänä oli paremmin auki ja esine löytyi suht' pian. Kolmas edestä (pienen pieni nalle) löytyi myös pitkän pyörimisen jälkeen. Ei Kipi ainakaan silmiään käytä etsimiseen, koska nalle oli mättään päällä selvästi näkyvissä ja Kipi pyöri siinä ympärillä. Aikaa en huomannut ottaa, mutta mutulla luulen molempien selviytyneen alle 5 min.

Sitten Sissi jäljelle: tunnin vanha ½ km pitkä, kolme suoraa kulmaa ja yksi terävä. Olin päättänyt maaston vaikeudesta johtuen, molempiem koirien kohdalla, ettei kepeillä ole niin väliä kunhan jälki suoritetaan loppu palkalle.

 Sissi otti takajäljen, mistä käänyti heti oikeaan suuntaan, kun sanoin sille siitä. Jäljestys meni odotettua paremmin,keppejä nousi neljä ja kaksi väliin jäänyttä näin itse.Terävän kulman Sissi jäljesti kärkeen asti,jee.Viimeisessä kulmassa tuli hukka, koska onkijat olivat kulkeneet siitä yli.Annoin Sissin mennä jonkin matkaa harhaa ( Sissistä näkee helposti, kun ei olla oikealla jäljellä) ja käänsin sen sitten takaisin käskyllä "etsippä jälki". Kulma löytyi ja lähdettiin loppusuoraa herkku purkille.

Kipin jälki hukkan yli tunnin vanha ½ km pitkä,kolme suoraa kulmaa ja yksi kaarre todella ryteikköisessä vesaikko hakkuussa ja osittain metsäkoneiden murjomassa maastossa.

Jana ja jäljelle lähtö todella huonot. Intoa menoon ei nenän käyttöön! Pidin liinan tiukkana ensimmäiseen keppiin asti.Sen löytyminen hiukan rauhoitti menoa. Kipi selvitti kaksi kulmaa hyvin ja nosti itse kolme keppiä. Ensimmäisen ja neljännen minä jarrutin sille, vitonen täysin hukassa. Sitkeästi Kipi pysytteli jäljellä vaikka paikoin ryteikkö oli pahaa. Yhdessä kohtaa Kipi keskittyi pääsemään etee päin ja hukkasi fokuksen jälkeen. Annoin sen mennä harhaan ja katsoa kuinka se ratkaisee ongelman. Todella fiksu otus palasi sinne mistä oli löytänyt edellisen kepin ja yritti siitä löytää jälkeä. Mutta koska yritystä oli kauheasti ei homma onnistunut. Käskin Kipin istumaan ja hetki vedettiin henkeä. Sitten annoin sille jäljestys käskyn ja jälki jatkui oikein. Metsäkoneiden jäljissä jäljestys ei ollut tarkkaa vaan ihmeellistä loikkimista ja pyörimistä. mutta loppu herkulle löydettiin mekin.

Esineruutu oli kummaltakin otukselta huippu! Edellisestä reenistä on sentään vierähtänyt melkoinen tovi.
Jälki kummallekkin vaativassa maastossa ja janat hukassa. Niitä pitää ruveta opiskelemaan erikseen. Ja Kipin kanssa päästä pellolle! Siihen olen myös tyytyväinen, ettei Kipillä halu työntekoon loppunut vaikka olikin hankalaa.