Illalla jälki  Kipsapirtin metsikköön. Metsä kuiva, mutta jäljen vanhantuessa ukkoskuuro kasteli hiukan. Jälki n.350 m,1½ tuntia vanha ja viisi kulmaa.

Janalta Kipi lähti innolla vinottain (saattoi olla oma ohjaus virhe).Otin sen takaisin ja uudelleen lähetyksestä eteni suoraan jäljelle asti (n.8m.)

 Hyvin jäljesti ensimmäisen kulman ja pitkältä suoralta nosti 1. kepin.Namia nassuun. Jatkoi nopesati ,mutta alkoi sahaamaan jäljen päällä . 2.keppi jäi nostamatta,toinen kulma hyvin. Pieni suora vielä hyvin sitten kulmassa hukkasi jäljen. Homma meni aivan pyörimiseksi! Nostin koiran pois ja vein pienelle suoralle missä oli vielä jäljestänyt kunnolla. Vaadin jäljestämistä ja nyt kulma ratkesi oikein. 3.keppi nousi ,mutta Kipi jatkoi se suussa jälkeä. Pyynnöstä toi minulle.4.keppi nousi hyvin.

 Sitten jälki meni varsinaista esterataa. Kaatuneiden puiden yli, suuren kiven ja kannon välistä ja lisää kaatuneita puita. Kipi paineli sisulla risukoiden ali. Toinen ryteikkö oli aika paha ja hetken Kipi katseli kiertotietä, mutta sitten päätti ryömiä ali. Heti esteistä päästyä oli 5.keppi. En muistanut sen olleen niin lähellä ja luulin Kipin pysähtyneen odottamaan minua. Kehotin sitä jatkamaan,mutta koira tuijotti minua silmiin liikkumatta. Sitten huomasin kepin Kipin suussa. Valtavat kehut ja namit. Loppu jäljellä Kipillä valtava kiire, mikä sai aikaan sahaamista. Tuntui, että viimeinen keppi+kippo löytyi esineetsintänä.

Selvästi Kipi on sisäistänyt että jäljen lopussa odottaa ruoka. Kepistä tuleva nami kyllä kelpaa, mutta jatkamis halu on voimakas. Seuraavaksi pitäisi päästä pellolle, missä voisi vaatia parempaa jälkityötä.