Aamuisen auringon paisteen innoittamana lähdin pitkästä aikaa jälkimetsään. Leirin jälkeen ei olla käyty kertaakaan, joten aikaa on vierähtänyt yli kuukausi.

Kipin jälki: 10metrin jana, 400 metriä, kolme kulmaa oikeaan ja kaksi vasempaan. Vanheni tunnin. Melko tuulinen keli.
Sissille en arvannut jälkeä tehdä, kun en ole vielä varma sen kunnon kestävyydestä Tai paremminkin sydämen kestävyydestä.

Sillävälin kun jälki vanheni tein esineryydun molempien koirien kanssa. Tallasin 50X25 metrin alueen. Esineet oikeassa takakulmassa risukasan vieressä, vasemassa takakulmassa suuren kivenlohkareen alla (ikäänkuin luolassa) ja keskellä sammal painanteessa.

Sissi ensin töihin. Aloitin oikeasta reunasta. Sissi irtosi hyvin puoleen väliin ja sitten kaartoi keskelle ja toi sieltä esineen. Siirryin oikeaan reunaan. Sissi eteni pientä risteilyä tehden taakse asti ja toi esineen. Takaisin vasempaan reunaan. Taas hyvin puoleen väliin ja sitten alueelta ulos. Muistutuksesta takaisin alueelle ja risteillen taakseasti mistä tuli kolmas esine.Mallikasta työtä:)

Kipi teki aivan samat kuviot nopeammalla temmolla. Ikäänkuin se olisi ollut katsomassa mallia miten kuuluu tehdä! Ainoastaan kolmannella lähetyksellä Kipi jäi enemmän kiinni alueelta ulkona johonkin hajuun. Kävi sitten ottamassa vauhtia minun luotani ja siitä taakse viimeiselle esineelle. Todella hienosti:)

Suoraan jäljelle Kipin kanssa. Janalla maltoin odottaa Kipin rauhoittumista ja eteenpäin pyrkimistä. Janalle lähtö olikin hyvä, mutta puolivälissä lähti kaartamaan jäljen suuntaisesti ilmeisesti viistosti edestä käyvä tuuli toi hajun. Sanoin "eteen" ja Kipi korjasi suoraan jäljelle! Huipusti! Ja minä maltoin odottaa janan alussa liinan loppuun asti.

Melko kovalla vauhdilla edettiin ensimmäiselle kepille, minkäKipi nosti ja toi minulle. Malttoi juuri ja juuri syödä namit, kun jo jatkoi matkaa. Minulle tuli kiire saada liinasta kiinni ja keritä mukaan. Ensimmäinen kulma hyvin. Kipi ajautui yli 2.kepistä, mutta peruutti takaisin nostamaan sen suuhunsa ja jatkoi heti matkaa. Muistutin, että minä haluan sen kepin. Leikitin hetken kepillä ja syötin namit. Jarrutin varovasti liinalla neidin menoa,kun vauhti alkoi nousta. Toisessa kulmassa hiukan pyörimistä. Kolmas keppi nousi suuhun, putosi ja matka jatkui. Vaadin taas tuonnin ja jäämisen luokseni. Samalla suoralla 4.keppi ilmaistiin pelkällä haistamisella. Pysähdyin ja vaadin tuonnin. Kipi oli jotenkin närkästyneen oloinen, kun minä häiritsen sen hommia.

Kulma hyvin ja 5. keppi nousi. Tuonti velvollisuus tuonti, ei mitenkään iloinen, mutta namit kelpasivat. Viimeinen pitkä kaari ja kulma hienosti. Loppusuora; 15 metriä,näytti esineetsinnältä eikä  keppi meinannut tulla käteeni millään.

Jäljestys oli intensiivistä, kepit löytyivät, mutta eivät tahtoneet nousta. Odotus loppu herkulle ehkä jo liian kova. Ennen talvea pitäisi saada muutama jälki, joissa ei loppu palkka olisi suurempi kuin muutkaan kepit.Tai siis muut kepit pitää nostaa tärkeämmiksi. Ajattelin kokeilla ruokakippoa tulevaksi taskusta vaikkapa neljännestä kepistä ja sitten satunnaisesta määräsrt. Tuskin Kipi laskemaan on oppinut VIELÄ kuuteen asti!