Maanantaina käytin Sissin Veterissä sydänultrassa ja labrakokeissa. Tapio Palolahti teki tutkimukset.
Ensin kuunteli stetoskoopilla sydäntä ja sanoi, ettei mitään erikoista kuulu, ehkä hiukan hitaasti lyö. Rauhasissa ei tunnu mitään. Sitten Sissi pöydälle seisomaan ja tutkittiin ultralla sydän. T.P sanoi kaiken näyttävän normaalilta.

Sitten hän alkoi tehdä laskelmia ja jo ensimmäisen tulos näytti,että muutoksia on. Sissin kokoisen koiran sydämen pitäisi supistua 27-50 kertaa/min. Sissillä supistuu 20. En muista mitä kaikkea muuta mitattiin,mutta ainakin sydänlihaksen paksuus oli normaali. Kysyin voiko tätä vaivaa hoitaa.Palolahti selitti sydämen olevan pumppu joka hoitaa työn. Kun pumpun teho heikkenee vaurion takia syke heikkenee. Sykettä ja tiheyttä voidaan stimuloida,mutta miten sairas sydän kestää sen.Se on toinen juttu.Olin niin järkyttynyt (vaikka olin varautunut juuri tähän tietoon), etten osannut kysyä mitään. Otettiin vielä verinäytteet.Diagnoosi sydänlihaksen vaurio.

Keskiviikkona puhelin aika T.Palolahdelle. Labroissa ei onneksi tullut mitään lisä ongelmaa: maksaarvot ok,munuaisarvot ok, tulehdusarvot ok. Nyt jo osasin kysyä mistä tälläinen voi tulla. Immunologinen vaurio. Siis onko tällä yhteys pannukseen, joka myös on immunologinen sairaus???? Eteneekö tämä pahemmaksi? Kyllä.Lääkitäänkö? Nyt ensin kahdeksi viikoksi FURESIS 20mg nesteen poistoon ja FORTEKUR VET 5mg vastapainetta nostamaan.

Pari päivää on mennyt kuin jossain sumussa. Järkytys ja suru vuorotelleet tunteissa. Sääli koiraa,joka on aina tehnyt kaiken TÄYSILLÄ  itseään säästämättä. Ja nyt opettelee elämään rauhallisesti. Eikä saa riekkua kakarakoiran kanssa.

Kiitos kaikille lohduttajille ja myötäeläjille. Sissi on nauttinut kaikista tsemppi haleista ja rapsutuksista joita olette sille lähettäneet.