Iltareeneissä koululla Keijon ja Lilin kanssa. Kipillä aihena paikalla olo.

Plan A) Liikkeen alku pitää tehdä jotenkin erilailla, koska Kipi keskittyy liikkeenohjaajaan eikä kuule minun käskyä. Päätin aloittaa seuraamisen pyytämisellä,kun liikkuri kysyy onko valmis. Tänään toimi hienosti;maahan meno nopea.

Plan B) Otin paikalla pysymisen varmistukseksi käyttöön lihapullapurkin. Eli Kipi sai ottaa hajun purkista ja vein sen Kipin eteen n. kahden metrin päähän. Jos edellinen kerta lihapullia sai koiran jäätymään, eikä se kyennyt juoksemaan,niin toivottavasti nyt suurikaan häiriö ei saa sitä nousemaan maasta.

Plan C) Minä en tule piilosta komentamaan Kipiä takaisin maahan, vaan sen tekee liikkuri.

Valmistelut siis siinä ja sitten itse asiaan. Olin vienyt Sissin piiloon valmiiksi ja liikkeen alku sujui hyvin. Lili käveli Kipin takana tehden pientä häiriötä ja Keijo liikkurina edessä. Saimme vielä ylimääräisenkin häiriön,kun Kipin edestä kulki pariskunta rattaita työntäen. Qira ja Heri haukkuivat heille ja Neea säesti.Sissi haukkui piilossa käskystä. Kipi pysyi maassa, jännittyneenä mutta paikallaan. Kun tilanne rauhoittui,palasin Kipin viereen ja Keijon sanottua "käsky" vapauin Kipin purkille. Ei minkäänlaista puhinaa/haukahtelua eikä liikkumista.

Ruutua tehtiin ensin kisamaisetsi; hieno suoritus. Kun palkkasin Kipiä Keijo vei lihapullapurkin ruutuun. Hionosti ajoitettu palkka, koska Kipi oli tekemässä samanlaisen kaarroksen ulos ruudun sivusta kun kisassakin, mutta näki purkin ja oikaisi takalinjalle. Jee jee,kerrankin onnisti. Sitten juoksuja ruutuun->seiso->pallo kolmelta sivulta. Viimeisenä minä pysäyttämässä ruudun takana. Hauskaa oli.

Muutama toisto liikkeestä istumista. Tätä on saanut miettiä tosissaan. En ole keksinyt keinoa millä nopeutan istumista. Kirkkonunnelta ostettu pehmopatukka on loistava apuväline. Kipin seuratessa annan käskyn ja läpsäytän patukalla pyllylle, heti kun takalisto on maassa pääsee taistelemaan patukasta. Eli pakotteen purku tulee välittömästi. Ainoa huono puoli tässä on Kipin tulinen kuumuminen, niinkuin vammat kädessä eiliseltä todistaa;)

Loppuun tunnari kokeenomaisesti. Muuten hyvä, mutta ensimmäisen haistaminen suulla (liikautti kapulan paikoiltaan joten tulkinnanvarainen juttu nostiko) superpalkkaa.

Syksyn kokeet näyttävät olevan jo täynnä (yhdessä meillä varapaikka). Täytyy vielä etsiä josko johonkin päästäisiin. Eli nälkä kasvaa syödessä. Ei pitänyt edes startata VOI:ssa ja nyt haluaa jo uudelleen. Se oli niin lähellä onnistua ja koira osaa.