Taas on viikonloppu vierähtänyt, nyt Pieksamäellä kouluttaen lappalaisia ja paria "väärän" rotuista. Hauskaa oli puuhata hyvässä syyssäässä ulkona koirien kanssa. Tsemppiä reeneihin kaikille:)

Kipi oli mukana ja sai tehdä omat reeninsä ensin lauantai illalla. Seuraamista Hertan toimiessa liikkeenohjaajana. Kaikilla nopeuksilla, askelsiirtymisiä ja käännöksiä. Kipi kävi kuumana oltuaan katoksessa katselemassa muiden tekemisiä jokusen tovin. Suoriutui kuitenkin melko hyvin. Sitten luoksetulo pysäytyksillä ihan mallikkaasti. Liikkeestä istuminen hyvä, olisi saanut olla hiukan  nopeampi istuminen.  Ruutu löytyi hyvin, meni kuitenkin sivusta sisään, seiso ja maahan reippaat ja sivulle tulo hyvä. Metalli nouto meni ensimmäisellä kerralla hiukan arpomiseksi ja luovutuskin oli vino. Uusinnassa onnistui hyvin . Tästä palkkana iltaruoka.

Sunnuntai aamulla käytiin tekemässä pikareeni. Seuraamista toisen koiran tehdessä omia juttujaan kentän (ei kovin suuri) toisessa päässä. Hyvin kesti häiriön. Kerran huomautin kontaktin laskusta. Merkille menoa leikittiin muutama kerta. Sitten ohjatun suuntia yhdellä kapulalla, mutta käyden "viemässä" kaikki kolme. Hienosti Kipiläinen katsoi ohjausta ja lähti joka kerralla pyydettyyn suuntaan. Viimeisellä haulla löytyi pallo. Uudelleen hiukan seuraamista missä paljon käännöksiä ja peruuttamista. Hiukan vilkuilua kentän toiseen päähän. Peruuttaminen alkaa sujua. Lopuksi pari suoraa luoksetuloa ja palloleikkiä.

Sunnuntain päätteeksi kaukot pitkältä matkalta. Vaihdot reippaat,mutta eteni n.30 cm.Ei mikään ihme, koska oli taas ollut kuuntelemassa muita. Sitten hiukan vaatimusta taaksepäin siirymiseen. Metalli hyppy nouto joka oli hyvä. Tunnari ( aivan väärässä mielentilassa hyvään suoritukseen) kovalla vauhdilla, hiukan muiden tökkimistä, toi oman. Odotin suun rauhoittumista jolloin Kipi luuli että en ole tyytyväinen, pudotti kapulan ja ryntäsi etsimään uudelleen.Kovalla houkuttelulla sain sen tulemaan pois, eikä onneksi nostanut kapulaa. Taistelin hetken oikealla kapulalla. Sitten Kipi sai rauhoittua hetken, kun mietin mitä tehdä. Tehtiin uusiksi.
Vauhtia mennessä, mutta sitten Kipin piti rauhoitella itseään, joten meni kapuloiden taakse muka etsimään niitä. Annoin sen olla ja katsoin mitä tuleman pitää. Kipi kävi haistelemassa kapulat läpi ja palasi niiden taakse haistelemaan. Lopulta palasi kapuloille ja löysi oman minkä toi. Hu huu, nenä toimii. Kovat kehut ja silittelyt.

Illalla Saijan ja Tenhon kanssa metsälenkillä. Tenho-belgikaattori saalisti Kipiä. Kipi päätti näyttää ipanalle vauhdin hurmaa ja juoksutti Tenhoa pitkin pusikoita saaden pikku pojan lopulta eksymään kannoiltaan.
Kyllä meille uni maittoi.