Tänään kisattiin Kirkkonummella belgien rotumestaruus tokot. VOI luokassa tuomarina toimi Kari Kielo, joka oli sekoittanut liikejärjestyksen mukavasti. Ja arvosteli varsin tiukasti.Kipi oli suoritus vuorossa neljäs viidestä koirasta.Paikalla oloon mahduimme siis kaikki kerralla.

Paikalla olo 0 ; Kipi ei kestänyt takaa parkkipaikalta kuuluvaa koirien rähinää, vaan lähti toimitsija telttaan turvaan. Vaikuttaisi pentuaikojen hyökkäyksen kohteeksi joutumisen takaumalta.

Lähettäminen määrätylle paikalle, maahanmeno ja luoksetulo 0; Kipi lähti hyvin ruutuun ja meni edestä sisään oikeasta sivusta, mutta sitten pyörähti sivusta ulos. Odotin koiran pysähtyvän ja annoin uuden ruutu käskyn. Kipi palasi omia jälkiään ruudun etulinjalle. Käskin maahan, vaikka näin, että menee ulos, koska halusin suorittaa liikkeen loppuun. Kipi totteli hienosti ja liikkeen loppu hyvin.

Liikkeestä istuminen seuraamisen yhteydessä  8,5; muuten hyvä,mutta istuminen hidas

Seuraaminen taluttimetta 9,5 ; joku perus asento hitaasti istuen. Ohjaaja sai kehuja liikkumisestaan. Kaikki nopeudet selvästi erilaiset ja luottamus koiraan hieno.


     
Noutaminen esteen yli hypäten 10; ensimmäisellä heitolla kapula (ohjatun noudon kevyt kapula) hajosi. Minä odotin liikkeenohjaajan antavan luvan lähettää koira noutoon, mutta tuomari sanoi:" Ohjaaja vapauttaa koiran ja heitto uusitaan."Uusinnasta Kipi teki hienon noudon. Ennen arvostelun näyttämistä tuomari alkoi selittämän toko sääntöjä, joissa uusittu heitto vähentää aina -2 pistettä. Mutta siellä ei mainita järjestäjien huonoista välineistä johtuvaa uusintaa. Olin jo valmiina nostamaan metelin jos meitä rokotetaan, kun tuomari nosti 10. Sanoin, kiitos,mutta minun koirani olisi kyllä hakenut sen rikkinäisenkin enkä olisi pyytänyt uusintaa.


Kauko-ohjaus 9 ; Kipi eteni alle 10 cm

Se oli ensimmäinen puolisko. Harmittavasti kaksi ensimmäistä liikettä nollille. Ruutu ei edes harmittanut, koska koira ei ymmärtänyt virhettä. Mutta se paikalla makuu:(  Toisessa osiossa jatkettiin.

Tunnistusnouto 10 ; täydellinen!!!



Luoksetulo 9 ; minä myöhästyin seiso-pysäytyksen muuten hieno

Metalliesineen noutaminen 10 ; hieno


Kokonaisvaikutus 10 ; Kipi pöhki palkan toivossa noudon jälkeen (minä hiukan menin jopa mukaan, enkä tajunnut kieltää) Tuomari sanoi:"Sano vielä sanakin, niin et saa kymppiä!"



Yhteensä  225 pistettä luokkavoitto ja "rotumestaruus"

 

Tuomari totesi loppu kommentissaan kaikkien kuuden koiran olleen tänään ensimmäisessä VOI-kokeessaan. Ja minulle kehui koiran olevan todella hieno:)

VOIVOI- kisan korkkaus ei mennyt aivan odotetusti, mutta kumma kyllä olen kisaan todellä tyytyväinen.Kipi oli hyvässä mielentilassa koko kisan enkä itsekkään jäänyt miettimään nollia.Valmistautuminen oli hyvää  ja keskittyminen onnistui.Mm tunnarissa päätin Kipin tuovan oikean,kun lähetin sen matkaan. Niin sitä ihminenkin oppii. Jos Sissin kanssa olisimme tehneet/ teimme kakkostuloksen, olin todella pettynyt. Ja palautuminen kesti monta päivää. Aamulla kisapaikalla sanoin ihmetteleväni miksi olen siellä ja mitä teen siellä. Tarkoitin sillä keskeneräistä koiraa. Tosin Kipi näytti omat epäilyni vääriksi. Tästä jatketaan eteen-/ ylöspäin.

Kuvat Nina Palmu, kiitos jälleen!