Tänään navetalla meidän aiheena tunnari.

Ensin tehtiin ryhmäliikkeet. Istumisessa Keijo teki häiriötä koirien takana taputtelemalla ja tömistelemällä. Ei vaikitusta. Makuussa Lili pujotteli. Ei vaikutusta silläkään. Hyvät rauhalliset paikallaolot.

Olin suunnitellut valmiiksi viisi erilaista kuviota ja niissä oman kapulan paikan.
Lili liikkeenohjaajana kävi tekemässä asetelmat valmiiksi ja minä hain Kipin. Poikkeuksellisesti Kipi oli saanut aamuruoasta puolet, tarkoituksena katsoa mitä se saa aikaan mielentilassa ja vauhdissa. Vaikka muut kapulat olivatkin valmiina tehtiin alkurutiinit kokeenomaisesti.

Ensimmäisessä perinteinen rivi( I I I I I). Kipillä kauhea kiire, maistoi kahta niin,että hampaat kalisivat kapulaan,mutta haistellen kuitenkin löysi oman. Luovutuksessa hiukan puremista. Palkaksi namia. Toisena kello missä Kipin hiukan hosuen haistoi kahden välillä oma ja viereinen. Päätyi omaan ja taas luovutuksessa puri. Huomautin siitä lievästi. Sivullesiirtymisen jälkeen namia. Kolmantena tiukempi rivi kapulat jonossa ( - - - - - ). Kipi oli vauhdikas,mutta nyt jo näytti tunnari työskentelyltä. Haisteli koko rivin läpi ja otti varmasti oman. Edelleen puri. Namia.  Seuraavaksi parijono. Hyvällä työllä löytyi oma.Mutta luovutus samanlainen. Namia. Viimeisenä levitetty kasa ja oma aivan lähellä muita. Edelleen Kipi lähti vauhdilla. Haisteli hienosti kasan toisessa päässä olevia yksitellen. Lähti pois kapuloilta ja siinä vaiheessa luulin,että nyt meni koiralta hermo ja se tuo minkä sattuu. Kipi palasi kapuloille omaaloitteisesti ja jatkoi haistelua kunnes tuli omalle. Nappasi sen suuhun ja lähti palauttamaan. BILEET Pusu   ExtraHerkkua peliin koko pussillinen.

Kipi siis osaa tunnarin. Vähäkx mää olin tyytyväinen. Olin selvittänyt itselleni miksi Kipi viimeksi teki pelkkiä noutoja. KATSE PEILIIN oli auttanut selvitystyössä. Edellisen viikon iltaruoka reeninä oli ollut yhdellä tunnarikapulalla hae-pidä reenit. Tämä viikko on tehty tunnaria ilta reeninä. Kiire on kova,mutta kyllä se oma sieltä nousee. Tänään en huomannut mitään eroa vauhdissa tai mielentilassakaan. Jokainen oli vauhdikas, eikä Kipi puutunut vaikka toistoja oli monta. Kertaakaan ennen ei tunnarissa olla tehty näin montaa samalla kertaa. Pitämiseen täytyy keksiä jokin muu tapa kun yhdellä tunnari kapulalla nouto.

Toisella vuorolla tehtiin metalli hyppy noutoa. Ensimmäisessä hiukan arkaileva nosto. Kapula pomppi vinoon ja Qira oli Kipin mielestä aika lähellä kapulaa. Nosti kuitenkin,muuten hyvä. Käänsin esteen toiseen suuntaan ja uusinta hyvä. Tosin Kipi ennakoi liikkeenohjaajan käskystä sivulle siirtymistä. Sitten leikittiin pallolla hyppyjä. Heittelin palloa esteen ohi ja Kipi hyppeli mennen tullen. Taitava otus.

Kaukoissa ylös- istu pitkältä matkalta. Läheltä Kipin tekniikka toimii,mutta jos olen kaukana niin a) en pysty varmasti näkemään mitä koira tekee, b) yleensä Kipi peruuttaa.Niin nytkin.
Tehtiin muistutuseksi läheltä ja sitten kaukaa. Paremmin, mutta tassut steppaavat joka siirtymisellä. Ainakin jos on mahdollisuus saada herkkua. Leikittiin sitten läheltä vaihtoja ja palkkasin istumisista jos takatassut siirtyivät eteenpäin.

Jos tässä tekstissä on tavallista enemmän kirjoitusvirheitä niin ainakin osa johtuu tästä .....kleen näppiksestä. ii-jumittaa hämärästi välillä.