Navetalle kokoontui taas koko reeniryhmämme;Kimi,Kenny, Qira, Heri, Nala, Bella ja Kipi. Intoa puhkuen ja lämpöisiin takkeihin sonnustautuneina koirat aloittivat tämän uuden reenivuotensa.

Olin välipäivinä tehnyt Kipille kokeenomaisen reenin koulun kentällä. Se näytti muuten hyvältä,mutta itse olen myöhässä ruutuun pysäytyksessä. Ja toinen panostamisen aihe on (yllätys,yllätys) tunnari. Kokeessa ja sen jälkeen tehdyssä uusinnassa Kipi haki rivistä oikean haistamatta yhtään muuta kapulaa. Ei oikein vakuuttavaa toimintaa.

Tänään sitten leikimme ruudun oikeaa paikkaa kahdella ruudulla. Ensin molemmissa oli namikupit valmiina. Ensimmäiselle kipolla Kipi sinkaisi itsensä niin,että meinasi pyörähtää niskansa yli kuperkeikan pysähtyessään syömään:) Toisen ruudun Kipi yhdisti Qiran reviiriksi,eikä olisi halunnut sinne mennä. Qira on yleensä aina kiinni seinäkoukussa,jonka vieressä ruutu nyt oli, mutta Qira ei. Tehtiin sitten ruutuun kutsuna ja siitä pallo palkkaa. Uusinta oli hyvä. Seuraavaksi lähetin tyhjiin ruutuihin ja seisomisesta pallo palkka. Loistavasti suoritettu molemmilta!

Toisella osiolla Kipille tehtiin kokeenomaisesti seuraaminen, liikkeestä istu,tunnari ja kaket. Seuraaminen hyvää; juoksua Keijo erityisesti kehui. Eikä yhtään marmatusta pikkuaskelissa.

Liikkeestä istu ok.

Tunnarissa käskin Keijon laittaa kapulat reiluin 40cm välein, että Kipin on pakko käyttää nenäänsä. Kipi ryntäsi kapuloille,nappasi ensimmäisen kohdalle osuneen suuhunsa. Tajusi sen olevan väärän ja aloitti sähläämisen #5/)##SSAA....PER:...%#!!! Toi minulle väärän. En ottanut sitä vaan käskin uudelleen etsiä. Kipi haki oman, mutten ollut tyytyväinen tähänkään suoritukseen. Liikaa suuta mukana.  Kävin potkimassa kapulat uuteen paikkaan ja pudotin oman joukkoon (edelleen pitkillä väleillä). Kun Kipi oli kapuloilla annoin tiukan "nätisti" käskyn, mikä selvästi laski koiraa. Nyt jo tuli haistelua ilman suuta ja oikea tuotiin minulle.

Kakeissa ei mitään yllättävää.Maasta seiso  ja seisomisesta istu menee taaksepäin yhteensä 10cm.
Aamuruoka palkaksi.

Ihan loppuun pitkä luoksetulo ilman pysäytyksiä. Hyvä jarrutus juuri ennen istumista ja hienosti sivulle.

Muuten siis hyvä reeni,mutta mutta mutta.... Se tunnari on otettava taas iltaruoka reeniksi. Into menee siis älyn edelle tänäkin vuonna;) Ei se mitään; ompahan jotain tekemistä!