Tänään Harvialan TOKO-kokeessa tuomarina Markku Santamäki. Osallistujia VOI-luokassa oli kaksi. Kipi suoritti osionsa toisena kaikki liikkeet peräkkäin ohjekirjan mukaisessa järjestyksessä.

-paikalla makaaminen 9; etutassujen siirtelyä

-seuraaminen 9½; hitaassa käynnissä jätätti ja juoksussa edisti

-liikkeestä istuminen 9½; istuminen vinoon

-luoksetulo 9; lopussa kosketti ohjaajaa

-lähettäminen määrätylle paikalle.... 0; Kipi kiinnitti katseensa luoksetulon jättöpaikalla olevaan merkkiin, mikä oli maneesin perällä toisessa laidassa kun ruutu, yritin vartaloavulla saada sen huomioo pois sieltä, muttaei onnistunut. sain siirrettyä Kipin lähelle ruutua, mutta jäi ulkopuolelle ja sitten tuli liikaa käskyjä

-noutaminen esteen yli hypäten  9; palautuksessa astui ohjaajan varpaille

-metalliesineen noutaminen 10

-tunnistusnouto 10

.kauko-ohjaus 10

-kokonaisvaikutus  9; Kipi väisti tuomaria voimakkaasti juoksuntarkistuksessa

Yhteensä 265,5+KP ja  luokkavoitto

Kipi työskenteli hienolla asenteella ja  hyvässä mielentilassa koko kokeen ajan. Mm. tunnarissa missä kapulat olivat isossa kellon muodossa 12-10-8-6-4-2. Kipi tuli kapuloille klo 2 ja lähti siitä tarkistamaan 12-10-8 sitten oli hevosen pas**a mitä Kipi voimakkaasti väisti siirtyen kellon keskelle ja tuli näin klo 4 mikä oli oma. Otti sen nätusti ja palautti vauhdilla. Emme ole kertaakaan reenanneet tunnaria maneesilla, joten hiukan arvelutti nenätyö hevon kakan hajussa. Onneksi tein pantuna Kipille selväksi etten tykkää pas**n syömisestä.

Koska kisoihin pääsi on ollut näin vaikeaa, päätin olla hakematta TK3. Me siirrymme heti EVL. Nyt koiran pika ohjelmointi  ja ensi sunnuntaina korkataan ylinluokka.