Kangasalan kokeessa tuomarina toimi Tiina Heino. Meillä siis ensimmäinen EVL-koe, jossa mukana kahdeksan koirakkoa. Koe suoritettiin aivan arvosteluohjeen mukaisessa järjestyksessä kahdessa osassa ruudusta poikki. Kipin suoritus:

- istuminen ryhmässä 2min  8,5; tramppasi etutassuja pariin kertaan

- paikalla makaaminen häirittynä 4min  10

- vapaana seuraaminen 9 ; hiukan jätätti hitaassa käynnissä

- seisominen, istuminen ja maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7 ; kaikki jäävät asennot vinoon

- luoksetulo, seisominen ja maahanmeno 10

- lähettäminen määrätylle paikalle ja luoksetulo 0 ; ei löydy  ruutu EI, taas kovaa vauhtia luoksetulon jättöpaikalle eikä hajuakaan mihin yritin ohjata??!!

- ohjattu noutaminen 10

- metalliesineen noutaminen esteen yli hypäten 9 ; hiukan arpoi nostamista

- tunnistusnouto 10

- kauko-ohjaus 9; siirtyi ensimmäisessä istumaan nousussa taaksepäin

yhteensä 256,5  ja luokkavoitto

Eli juuri ja juuri ykköstulos. No, se tietysti riittää SM-kisoihin pääsyyn. Saan keskittyä virheiden korjaamiseen ja itseni kuntoon saattamiseen. Jos joudun leikkaukseen, niin on aikaa kuntoutua (toivottavasti menisi näin). Mutta meillä on ongelma: ruutu luoksetulon jälkeen. Muitakin hiottavia kohtia toki löytyy, mutta tämä on mietintämyssyn paikka. Hiukan ihmetytti koiran vähäinen halu palkkaantua minusta. Ei juurikaan leikkinyt pehmopatukalla eikä namitkaan olleet oikein mitään. Hienoa tietysti tässä on se, jos olen osannut rakentaa koiran palkkaantumaan liikkeistä. Sehän on silloin helppoa kuin heinänteko. Koiralla on jokakerta kehässä kivaaHymy