Jälki oli lähes 400 m, yli tunnin vanha,kolme kulmaa vasemmalle, yksi oikealle ja loiva vaesmmalle. Jana 20 m. Ajoittaista tuulta ja mukavasti sateen kostuttama metsä. Olin päättänyt palkata purkkiherkulla 2,3,6.

Janan alussa hyvä keskittyminen. Hienosti koko matka, jopa vähän yli, pienen tarkistuksen jälkeen itsenäisesti jäljelle. Aika kovalla vauhdilla Kipi eteni ja yritin jarruttaa liinalla. Ensimmäisestä kepistä Kipi ajoi yli, mutta palasi heti itse nostamaan sen. Taskusta herkkua, Ja ensimmäinen pitkä suora jatkui kulmaan asti. Kulmassa kauhea sähläys. Pyysin koiran takaisin siihen kohtaan missä oli vielä jäljestänyt hyvin ja vaadin aika tiukkaan jäljestämään kunnolla. Kipi lähti hienosti nenä tiiviisti maassa seuraavalle pitkälle suoralle ja keppi nousi, purkki herkuttelua. Suora jatkui, mutta kaksi seuraavaa keppiä jäivät nostamatta. Sivutuuli ajoi koiran jäljen sivuun. Kulma kuitenkin hyvin. Pari pientä suoraa ilman kepejä hyvin ja kulmat moitteetta. Seuraava keppi nousi ja taas purkki. Enää loiva kulma ja pitkä loppusuora. Niissä hyvää jäljestystä ja kutosen nosto. Purkki herkkua.

Epäilen 3 ja 4 keppien jääneen nostamatta sivutuulesta johtuen. Tai sitten keppien välimatkat olivat Kipistä niin lyhyet, ettei se tajunnut niitä. Kolme keppiä samalla suoralla n.20-30 metrin päässä toisistaan oli uusi juttu. Nyt kulmat ,ensimmäistä lukuunottamatta, hyvin. Itse pystyin jo liinalla jarruttamaan menoa, paikoitellen jopa hyvin!