Lilin ja Herin kanssa kanssa tehtiin multavarastolla pk tottista. Kipi suoritti ensin liikkeet. Seuraamisessa piti muutaman kerran vilkaista mitä best frend tekee ("huomaako se et mä oon hommissa"). Täys käännöksissä vaatii vielä käsiavun. Liikkeestä seisomisessa ei huomautettavaa. Liikkeestä maahan meno ja luoksetulo kunnossa.

Sitten tehtiin tasamaa noutoja. Multavarastolla oli aikas pitkä ruoho ja Kipi palautti kapulan kanssa suullisen ruohoa. Pitämistä ruoho ei haitannut, mutta luovutuksen jälkeen piti suu siivota. Sivulle siirtymisen kerran varasti. Autonrengas toimi esteenä ja tehtiin muutama hyppynouto. Muistutin varpaille astumisesta polven koukistuksella.

Lili oli ottanut aikaa ja pyysi vielä vähän lisää häiriötä  Herille joten me jatkettiin. Pieni pätkä seuraamista peruutuksilla ja muutama käännös. Nyt kontakti pysyi. Luoksetulo hyvin, aavistuksen omainen ennakointi sivulle siirtymisessä. Näistä olin palkannut satunnaisesti namilla. Lopuksi patukka palkkaa.

Sitten vaihdettiin osia. Kipin paikalla makuu sujui hienosti.Kapulan heittoa piti seurata tarkkaan. (Niinkuin strutsi olisi venyttänyt kaulaansa. Se meinaan veeeennny Silmänisku) Hyppyjä Kipi olisi mielellään lähtenyt myös tekemään. Ei lähtenyt makuusta, mutta pyllyä piti levottomasti pyörittää. Kävin muistuttamassa miten ollaan kunnolla. Loppuaika ok.

Sitten siirryttiin metsän puolelle tekemään esineruutu. Tallattiin 40x30m alue. Kipillä oikealla  edessä pieni sukka solmu, keskellä nahkahihnasta tehty solmu ja vasemmalla takakulmassa muoviputken pätkä.

Keskittyminen mielestäni hyvää,mutta  lähetys ohjaukset eivät tänään toimineet.Aloitettiin oikeasta reunasta ja  Kipi pinkoi ruudun poikki vasempaan takakulmaan. Sen jälkeen juoksenteli siellä näkymättömissä. Pyysin takaisin ja siirryin keskemmälle päin. Uusi lähetys eikä Kipillä aikomustakaan mennä oikeaan takakulmaan. Pyysin pois. Siirryin taas vähän ja suuntasin Kipi pään sinne mihin halusin sen menevän. Lähti hiukan vaisusti, mutta sai onneksi hajun esineestä. Aikaa meni 1:40.

Siirryin taas oikealle ja lähetin. Kipi pyöri ruudun keskellä jotenkin ponnettomasti.Merkkasi yhtä kantoa todella huolellisesti ja hetken jo luulin sen tuovan sieltä jonkun muun jättämän tavaran. Yritin saada sen taakse, mutta ei mennyt. Lopulta sai hajun keskimmäisestä esineestä, 4:20. Hetsasin Kipiä että vielä on yksi ja lähtikin innokkaammin. Kävi näkömättömissä takana, mutta palasi ilman esinett. Siirryin pikkusen matkaa eteenpäin ja lähetin uudelleen. Nyt kävi hakemassa viimeisen esineen. Ruokaa palkaksi. Kipillä oli todella kova jano. Metsähän on todella kuiva, joten olisi pitänyt tajuta juottaa koira ennen hommiin pistämistä !!! Pitää muistaa !!!

Paikallamakuuseen olen tyytyväinen. Siitä on pitkä aika, kun Kipi on tällaisessa häiriössä maannut. Lisää on kuitenkin tehtävä. Esineruudusta Kipi saisi arvosanan 7,5 ja minä -4. Onneksi kuitenkin näin päin, että koira on ohjaajaa parempi Silmänisku