Torstaina iltana (onneksi kerkisimme Piffien reeneistä kotiin)Tampereella oli raju ukkosmyrsky.Onneksi aika lyhyt. Sissi oli levoton ja haki hiljaista paikkaa. Sateen alettua se rauhoittui nukkumaan.Kipi ei reakoinut mitenkään. Oli aika aavemmainen tunnelma,kun alkuun näkyi salamoinnin välähdyksiä ja kohta tuli säkkipimeää minkä salamat välillä valaisivat. Kun sade sitten alkoi niin vettä tuli yhtaikaa joka suunnasta hetken rakeiden kanssa. Maikku sai ikuistettua salamaniskun ennen rankkasateen alkamista.

1247906158_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lauantaina aamulenkin yhteydessä tein esineruudun. 50 x30m paikkaan missä on hyvä pohja ilman aluskasvillisuutta, mutta kaatuneet isot kuuset  ja viimeiset kymmenen metriä laskeva rinne tekivät siitä haastavan. Esineet vasemmalla 40 m rullalle kääritty nahkahanska, keskellä lelutraktorin rengas ja oikeassa takakulmassa muovinen kengänpohja,kokoa 26.

Ensin pääsi Sissi hommiin. Lähetin vasemmasta reunasta missä oli helpoin esine vaikeimmassa paikassa kaatuneiden kuusten takana. Sissi varmaankin sai siitä hajun,kun se pyöri pienellä alueella hetken,mutta ei ratkaissut ongelmaa miten päästä esineen tykö. Se palasi luokseni,joten siirryin keskelle päin ja lähetin uudelleen. Rauhallisesti vanhus jolkotteli takarajalle ja palatessaan toi keskimmäisen esineen. Lähetin oikeasta reunasta, mutta Sissi päätti itse risteillä keskeltä taakse. Hetkeen en nähnyt missä ja mitä koira tekee. Sitten Sissi kirmasi näkyviin kengänpohjan kanssa POLKUA pitkin.Vanhus osaa säästää itseään Silmänisku Aikaa kului kolmisen minuuttia. En alkanut vaatimaan vanhukselta viimeisen esineen etsimistä vaan me leikittiin pehmopatukalla hetki.

Sitten Kipin vuoro. Tehtiin kisamainen paikalle tulo ja ilmottautuminen.Lähetin samoin vasemmalta. Kipi jäi pyörimään samaan kohtaan missä Sissikin, mutta tyttelipä ratkaisi ongelman ja kiersi kuusen juurakon takaa esineelle. Ja tunkeutui sen ali esineen palautukseen. Toinen lähetys keskeltä. Kipi paineli näkymättömiin taakse ja palatessaan otti esineen. Siirryttiin oikeaan reunaan ja lähetin. Kipi kaarsi keskelle,kävi takana ja palasi. Lähetin eteen-kaukana käskyllä. Taas taakse näkymättömiin. Hetken päästä paluu esineen kera. Ajassa 2:45 kaikki kolme esinettä taskussani. CoolPatukka+namipalkkaa.

Taas tuli vahvistus sille,että Kipi ei mene tehtävissä sieltä missä aita on matalin. Siltä ei jää työt tekemättä Nauru

Ai niin, yhtenä iltana palatessamme metsästä multavarastolle Kipi loikki korkeassa heinikossa. Sieltä alkoi kuulumaan melkoista murinaa ja sähinää. Pelästyin ja samalla ihmettelin, että mistä koira saattoi ilmestyä, kun ihmistä ei näy missään. Kipi perääntyi polulle ja rähisiä seurasi sitä siirtyen näkyviin. Supikoira! Huusin koirat luokseni ja jäimme odottamaan otuksen poistumista. Sepä ei liikkunut mihinkään vaan tuijotti Kipiä kipinöivin silmin. Me sitten kiersimme meluvallin päälle. Jäin sinne katselemaan mihin päin supi lähtee. Samalla selvisi syy sen kiukkuisuuteen ja hyökkäys haluun.Poikanen ilmestyi heinikosta. Noin kymmen viikkoisen belgin kokoinen pikku-supi.Ilmeisesti emo oli viemässä pentuaan ojalle juomaan.