Päätin kuitenkin uskaltautua jäljelle. Tein n.500 m jäljen (tarkoitus oli tehdä pidempi, mutta maasto laittoi hanttiin), neljä kulmaa oikealle ja kaksi vasemmalle, jana 20 m ja tunnin vanha. Sillä aikaa kun jälki vanheni tein esineruutu kaistaleen 40 x15 m missä kaksi esinettä. Toinen 20 metrissä oikealla , pesupallo ja keskellä takana pieni pehmolelu. Maasto oli haastava runsaan aluskasvillisuuden takia eikä etureunasta nähnyt taakse.

Lähetin Kipin etsintään ja se paineli taakse. Pitkäänaikaan ei näkynyt eikä kuulunut mitään. Kun kaksi minuuttia oli kulunut  eikä koiraa näy siirryin kannonpäälle tähystämään. Otus pyöri alueelta ulkona aivan vimmatussa etsinnässä. Ilmeisesti peuran jäljillä. Loistavaa Huuto Karjasin kutsun ja Kipi palasi kieli polvissa roikkuen "Siis vähän hienoo !!". Muistutin mitä ollaan tekemässä ja lähetin uudelleen. Kipi loikki hakemaan pesupallon. Kolmessa minutissa yksi esine. Lähetin uudelleen ja taas Kipi yritti lähteä hauskanpitoon. käskin takaisin alueelle, Kipi kiersi pienen lenkin ruudussa ja lähti taas ulos.Karjaisin ei ja lähdin kävelemään takaesineelle päin. Kipi palasi alueelle kävi nappaamassa esineen ja toi sen minulle. Ihan kun otus olisi käynyt merkkaamassa molemmat esineet , mutta riista haju veti enemmän. Vein pehmolelun uudelleen melko taakse ja lähetin Kipin. Yritti heti kaartaa ulos. Pysäytin ja pyysin pois. Vaadin lähtöä sinne mihin näytän. Kolmannella lähetyksellä saatiin esine palautettua. Toivottavasti tämä vahvisti käskyn tottelemista ja hurvittelun kuulumattomuutta työn lomaan.

Pieni juomatauko ja sitten hiukan tottistelua metsäautotiellä. Seuraamisessa palkkailin patukalla yllätyksellisesti mistä sattui: seuraamisesta, täyskäännöksestä, hitaasta käynnistä tai perusasennosta. Loppuun eteenlähetys patukalle.

Sitten jäljestämään. Janalla hyvä keskittyminen. Lähtö oli epätavallisen hidas, mutta kun Kipi sai jäljestä hajun vauhtikin kasvoi. Oikaisi hiukan jäljelle, kääntyi takajäljelle mutta kääntyi omatoimisesti oikeaan suuntaan. Ensimmäinen pieni suora ja kulma hyvin. Sitten pitkälle suoralle missä oli kaksi ojan ylitystä,  todella risukkoista , tiheitä puskia ja yksi keppi. Se nousi epäröimättä. Seuraavalla pitkällä suoralla oli kolme  keppiä n.20 metrin välein toisistaan ja ison ojan ylitys kauhean tiheikön läpi. Ei ongelmia! Sitten "koukku" eli kolme kulmaa pienillä väleillä, loistavasti. Viimeisen kulman ilmeisesti tuuli siirsi koska Kipi ajoi yli ja alkoi pyörimällä etsiä. Pysähdyin ja annoin koiran ratkaista pulman. Uskomattomasti TAAS Kipi ratkaisi, Kulma meni kaatuneen puun yli ja Kipi oli pyörinyt toisen kaatuneen puun taakse, kun se tajusi mihin jälki jatkuu se ryömi rungon ali ja jatkoi siitä jäljelle. Viimeisen suoran loppupuolella Kipi sai hajun kepistä ja etsi sitä hartaasti puoli metriä ennen keppiä- Seisoi välillä sen päälläkin eikä löytänyt. Kehuin ja kannustin etsimään ja löytyihän se lopulta. Vielä pikku pätkä ja niin oltiin kutos kepillä. Hilluttiin Nauru Joka kepistä tuli herkkua taskusta.

Tämä oli varmaankin maastollisesti vaikein jälki missä Kipi on ollut. Ja se meni NIIIIINNN hienosti. Uskomaton super taitava Skäbädi Cool