Lauantaina:  aikainen lähtö kohti TSAU-hallia Liedossa. Kennelliiton nuorisoleirillä oli toko-ryhmässä paljon taitavia VOI-ALO ohjaajia. Hienoa huomata, että taitavia nuoria on tulossa paljon tähänkin lajiin   Kipi oli huuteluoppilaana häkissään sekä hallilla että hotellissa luennolla.(Luennolla otus kylläkin kuunteli )

Audi-mies Jape  haki meidät iltapäivällä ja matka jatkui kohti Nahkelaa. Kasvattaja-Ninan kanssa vietimme iltaa tietysti belgeistä keskustellen. Kielenkantoja irroitteli hyvä valkoviini .

Sunnuntaina: taas aikainen herätys ja kohti Jokelaa,missä Nina kävi rakemtamassa luonnetestiradan ja opastamassa työntekijät. Sitten takaisin Nahkelaan ja omiin halli treeneihin. Vedin pienelle No-How pokukalle  intensiivi reenit. Monen ikäisiä otuksia,kaikki hyvällä mallilla matkalla kohti kisakenttiä. Hauskasti kaikki olivat Pöty-mamman jälkeläisiä. Oli paikalla yksi "ulkopuolinen" osallistujakin. Halli oli melko pieni,(kokolattiamatto pohjainen) mutta hyvin mahduimme ja tulipa häiriö-reenit kaupan päälle.

Kipille aiheena kuri eli äänetön ja pureskelematon suoritus.Kylvin hallin täyteen merkkejä ja opastin mukanaolijoita siirtymään minun lähelleni noutojen aikana.

- seuraamisen alussa Kipi ilmeisesti yritty hahmottaa kaikki merkit ja jätätti tosi pahasti. Nappasin niskasta kiinni ja aloitimme uudelleen. Nyt paremmin ja päästyämme idarin merkeistä ohi paikka pysyi hyvin. Seuraaminen oli rauhallista ja loistavassa paikassa, ei liian lähellä. Yhden kerran Kipi marisi pikkuaskelissa.

- idiootti-ringin lähtö oli todella jähmeä. Nappasin neitiä kiinni poskista ja kysyin, että mikä tässä on vaikeaa. Se varmaan vaikutti koko liikkeeseen: ennakoi seisomisen mukaan oton, istuminen hidas ja maahan ei ensimmäisellä käskyllä. Tein ylimääräisen maahan käskyn seuraavalla sivulla ja se onnistui ok.

- luoksetulo hiukan lyhyemmillä matkoilla. Kipi ei noussut laukalle ja silti pysähdykset liukuivat melkein koiran mitan

- ruutu. Merkille hiukan hitaasti, siitä ruutuun laukalla. Hieno pyshädys ja loppukin mallikkaasti.

- ohjattunouto. Taas merkille löysästi. Hyvä nouto. Edessä istuessa pyöritti kapulaa. Yleisöä seisoi takanani molemmin puolin. Muistutin sormella kuonolle napauttamalla miten kapulaa pidetään. Haetutin toisen puolen ja siinä luovutus meni paremmin.

- hyppynouto puukapulalla, kun metalli oli unohtunut kotiin. Itse nouto hyvin,mutta luovutuksessa irti käskyn jälkeen Kipi yritti napata kapulan uudelleen itselleen. Läväytin sitä kuonoon kerkiämättä edes ajatella. Uusinta oli super hieno!

- tunnarissa Kipillä oli kiire haistella ja se toi väärän. En ottanut sitä vastaan vaan lähetin uudelleen etsimään. Kipi käytti paremmin nenäänsä, mutta palautti pureskellen. Päätin tehdä pari vieraalta ihmiseltä hakemista, että Kipin luottamus siihen, että vain minä saan kapulan siltä kasvaisi. Pikku-blondi ei meinannut ymmärtää,että kapula on ihmisen kädessä,kun aina ennenkin on haettu maasta.

- kaket tämän päivän paras anti.Paikallaan ja tramppaamatta.

Kun kehuin Kipiä se ryntäsi kahvipöytään ja sain houkutella sen takaisin luokseni,koska ruokakippo oli taskussani.

Reeneistä suoraan takaisin Jokelaan seuraamaan päivän loput luonnetestattavat. Oli mielenkiintoista seurata koirien erilaisia reaktioita esim.kelkkaan ja hyökkääjään tai miten ne puolustivat itseään.

Kun testi oli ohi lähdin Kipin kanssa suurelle nurmikentälle hiukan leikkimään. Ensin leikittiin A-esteen ylitystä pehmopatukka noutoina. Ensimmäisen Kipi pyörähti harjalta takaisin,kun ei nähnyt mihin patukka lensi. Sitten ei ottanut paluuseen vauhtia. Lopulta Kipi hiffasi jutun ja hauskaa oli. Sitten tehtiin pk-seuraamis kaavio. Seuraamisen pitkän sivun päähän olin pudottanut patukan ja tehtiin sinne eteen lähetys. Kentällä oli leikkuujäte kasoja ja Kipi kaartoi sellaiselle. Ohjasin sen sieltä patukalle. Sitten vietiin yhdessä patukka uudelleen ja nuolen nopeasti se oli takaisin minulla. Loppuun vielä hurjan pitkä luoksetulo. Piti laittaa silmät kiinni ja odottaa pysähtyykö koira istumaan vai reisille. Kyllä se istumaan pysähtyi.

Maanantaina nukuttiin hiukan pidempään ja käynnistyttiin hiukan rauhallisemmin. Tehtiin Ninan pihassa este reenit ennen kotiin lähtöä.Aloitettiin kivemmalla eli A-esteellä. Minä annoin ihan väärän lähtö käskyn, mutta Kipi nouti vinoon heitetyn kapulan. Puremisesta piti muistuttaa. Muutama toisto. Metrisellä esteellä ensimmäisessä menohypyssä Kipi kolautti polvensa ja olisi palannut A-esteen kautta,muistutuksella tuli oikeasta mutta ponnisti esteestä.  Kapulaakin piti purra. Seuraava hyppy hyvin,mutta vielä piti muistuttaa kapulan pidosta. Kolmas oli jo parempi kaikilta osin. Siita sai super-herkkua taskusta.

Kiitoa Ninalle hauskasta ja toiminnan täyteisesta viikonloppu lomasta.

Iltapäivällä kävimme hakemassa Sissin kotiin hemmottelulomalta mummulasta. Metsässä piti hiukan riehua jälleennäkemisen ilosta.