Turun maajoukkuekarsinta koe oli myös KV-koe. Tuomarina Tuija Sere teki tarkkaa ja hyvällä linjalla arvostelevaa työtä. Ensin suoritettiin ryhmäliikkeet viiden koiran ryhmissä ja sitten yksilöliikkeet kaikki peräkkäin, mutta sekoitetussa järjestyksessä. Minua jännitti paikalla makuu. Edellisessä kokeessa Kipin hommailut ja pakkasesta johtuva reenaamattomuus painoivat takaraivossa. Me olimme hyvissä ajoin messuhallilla tarkoituksena saada Kipille pientä reeniä matolla. Ne matot mitkä olivat lämmittely alueella olivat irrallisia "käytävä"mattoja ja osa erilaisia kuin kehän matto.Lisäksi olin kuullut, että kennelyskää on paljon liikkeellä joten Kipi pysyi mahdollisimman paljon omassa häkissään.Yksilösuorituksiin mennesämme Kipi oli hyvässä mielentilassa siispä yhtään ääniefektejä ei tullut. jes.

Kipin suoritus

1) paikalla istuminen 2 min. 9: liikutti tassujaan

2) paikalla makaaminen 4 min häirittynä 9: huono maahanmeno

3) ruutu 8 : ruudun lähetyspaikan kohdalla oli pissaläikkä, en meinannut saada Kipiä perusasentoon, siitä johtuva epävarmuus teki huonon merkille menon, loppu hyvin

4) tunnistusnouto 7: nenätyö hyvin, pito hyvä, mutta Kipi omi kapulan

5) vapaana seuraaminen 8: askelsiirtymissä pa:t vinoja ja yhdessä täyskäännöksessä meillä meni jalat sekaisin

6) luoksetulo 8: Kipi oli ollut levoton jätössä ilmeisesti pyöräytti pyllyään

7) metallinouto hypäten 9: pieni kosketus luovutuksessa

8) neliökävely 8: istuminen hidas ja minusta seuraaminen oli paikoin huonoa

9) ohjattu noutaminen : merkille hitaasti ja loppu pa hiukan vino

10) kaukoohjaus :pysyi paikallaan, mutta käänsi takapäätä (tuomari sanoi selkälinjasta jotakin?)

Yhteensä 264,5 ykköstulos ja sijoitun 9/20.

Reeneissä pitäisi päästä "vieraisiin riveihin". Toi maahanmeno rivissä on tosi ongelma ja se tulee vaan kisoissa. Eikä edes koskaan yksilöliikkeissä.Tyhmä pisteiden menetys. Seuraamisessa ympäristöhäiriöitä.Tunnariin vieraita ihmisiä lähelle,taas. Ja merkki leikkiä lisää.  Eli tekemistä piisaa Silmänisku Kyllä Kipi  on taitava! Varmuuskin alkaa löytyä!