Clikkeri tuli sitten ostettua ja viikolla on tehty ehdollistumis harjoituksia muutaman kerran joka päivä. Hienosti Kipi on hommaan mukaan lähtenyt. Itsenäisesti ei vielä (tietenkään) toimintaa tarjoa, niin voimakkaasti on kuunteleva koira. Ja jos vihjettäei tule ei toimintaakaan synny. Perjantaina sitten päästiin jo toimintaankin. Kipi alkoi tarjota sivulle tuloa,jos siirryin eteenpäin se siirtyi mukanani (naks+nami). Kun vaikeutin hommaa ja käännyin se eteen jäi Kipi istumaan paikoilleen. Minä sitten odottelin muutamankin tovin mitä koiru tekee. Ei tehnyt mitään, mutta kontakti oli herkeämätön.Hymy  Sunnuntai aamulenkillä clikkeröin kontaktista. Kipillä oli kivaa ja silloinhan suu on isosti auki.Päätin ottaa suun kiinnimenon vaatimukseksi. Kun ensimmäisen pääsin palkkaamaan, oli homma hanskassa. Eteenpäin mennään.

Sarin kanssa koulun kentällä näytin meidän ehdollistumis asteen. Nyt sivulle siirtyminen oli niin voimakasta,että piti Kipi käskeä maahan rauhoittumaan,että saatiin tehtyä muutakin.

Tokoilussa aloitettiin seuraamisella.Paikka pysyi hyvin, mutta perusasennot olivat vinoja. Ohjattua noutoa kapulat merkin tasalla. Merkille menot olivat huonoja, eikä niistä päässyt noutoon,kunnes otin pallon käteeni johan alkoi vauhti parantua. Vielä hetsasin hiukan omalla vartalolla niin johan tuli vauhtia. Ensimmäinen nouto kaartoi keskustan kautta,dääämmm. Koska en halunnut hinkata merkkiä, saatoin Kipin merkille ja lähetin siitä noutoon. Muutama toisto. Pito oli nyt hyvää ja rauhallista. Luoksetulo ihan ok. Kaket ensin liikkeenä ja sitten namiohjauksella tekniikkaa. Se onkin Kipin kanssa vaikeaa, koska Kipi tekee vaihdot hyppäämällä ja tassut liikkuvat. Että päästäisiin hissillä tehtäviin asennon vaihtoikin voi olla kivinen tie.

Toisessa osassa aloitin seuraamisella ja nyt naksutin suorat perusasennot. Hyvin. Leikittiin luoksetuloa pallon kanssa. Eteenlähetyskin tuli samalla reenattua, kun minähän en kävellyt palauttamaan Kipiä luoksetulon jättöön. Eri jutuista palkaten. Idarissa palkkasin suorat pysähdykset. Ruutu ensin koko liikkeenä ja nami odottamassa kädessä sivulle tuloa. Sitten muutama ruutu eri jutuista palkaten. Ohjattunouto liikkeenä, noudettavana vasen missä ei ongelmaa ole. Se oli hieno suoritus! Tunnarissa annoin muistutus käskyn "anna" juuri kun Kipi tuli kapuloille. Kipi palautti oman nätisti etuhampaissa. Jiiiihaaaaa!!! Sitten hinkattiin kaukojen tekniikkaa namilla ohjaten, huh. Loppuun vielä uusi ohjattu vasemmalta, viimeinen ruokakippo oli kantapäitteni takana odottamassa. Hieno.Pallolla riehuntaa Nauru

Tänään Kipiä pystyi palkkaamaan sekaisin ruualla ja pallolla. Me on ilmeisesti tehty niin vähän fyysisiä juttuja, että Kipillä oli energiaa purettavaksi. Ihanaa reenata ulkona,saa paiskoa palloa pitkälle eikä tarvi huolehtia törmääkö koira seiniin tai esteisiin. Hymy Kesä tulee