- sunnuntaina Keijo teki jäljen Kisapirtin metsikköön. olin piirtänyt kuvan minkälainen jälki on, missä on kepit 4kpl ja missä makkarapurkit 3kpl. makkarapurkkien tarkoituksena nostaa motivaatiota ja tarkentaa nenänkäyttöä. malliltaan jälki oli"muurinharjaa", jana 20 m ja tunnin vanha. janalla katselin raivosta kihisten, kun Keijo lähti harppomaan metrejä laskien eli yksi askel oli metrin !!!

tunnin päästä juuri, kun tulimme Kipin kanssa janalle löi nuoriso Kisapirtillä ämyrit täysille "..... we are the champignons......" itse meinasin hypätä kuuseen,mutta onneksi Kipi ei reagoinut mitenkään. jana meni aikas hyvin,pieni oikaisu jäljelle. jäljestäminen oli vauhdikasta ja seilaavaa. ensimmäinen keppi löytyi ja sitten löytyi kaksi makkarapurkkia minkä jälkeen ei jäljestämisestä ollutkaan enää tietoakaan vaan Kipi veti "esineruutua" etsien lisää makkaraa. olisin voinut lyödä päätäni männyn runkoon, että siellä ne pari hernettä kohtais. niitten olis kyllä pitäny kohdata jo siinä jäljen suunnittelu vaiheessa. pistää nyt ahneelle koiralle makkaraa jäljelle !!!

- maanantai aamuruokareeninä tein kotipihaan 25m jäljen missä pari kulmaa ja päässä keppi, tunnin vanha. ajoin sen todella lyhyellä remmillä ja vaadin kunnollista jäljestämistä. Kipi oli kovassa paineessa, mutta selvisi kepille asti.

illalla Kyötikkälän pk-kentälle Saijan, Ojastean ja Marjon kanssa tottistelemaan. tehtiin kolmikkona kisamaisesti. Kaarina tuomarina otti meiltä ilmottautumiset vastaan ja sitten Kipi ja Juuli paikallaoloon, Tenho aloitti liikkeillä. Kipi makasi todella mallikkaasti kahden koiran BH-kokeen ajan. sitten Kipi teki AVO-mallin kokeen (ilman hyppyjä) Sepon ollessa tuomarina. sitten kannettiin hyppy kentälle. en ottanut Kipillä noutoa vaan hyppyytin sitä namilta namille. hiukan Kipi ensin arasteli, mutta kyllä se lähti sujumaan.

- tiistaina aamuruoka reeninä taas pikku jälki.tunnin vanha.nyt Kipi lähti hosuen ja minä vaadin kunnollista suoritusta eli sain Kipin ihan kunnolla paineistumaan eikä keppikään löytynyt eikä ruokaa herunut. töistä tullessani tein taas pikku jäljen pihaan ja tunninpäästä ajoin sen pidemmällä remmillä ja annoin Kipille tilaa. onneksi nyt sujui paremmin. olihan Kipi paineessa, mutta jäljesti nätisti.ruokaaa!!

illalla Lilin kanssa IPO-klubin kentällä tottistelemassa. nyt aloitin henkilöryhmästä ja siitä loppu liikkeet. ryhmä Lili+ kapulateline sujui hienosti. eteenlähetyksen palkkana iso patukka. Kipi kaartoi oikealle vauhdilla, vapautin sen kehumalla ja kertomalla, että lelu löytyy sieltä. löytyihän se ja sitten riehuttiin. tein noudot+ hypyt sarjana. hyppynouto on aikas kamala, mutta Kipi tekee sen kyllä. tasamaa ja A-este hyvin. paikalla makuun aikana Lili kävi Herin kanssa leikkimässä ja tekemässä noutoja+hyppyjä. pari pikku-belgiä myös häiriköi kentällä. Kipi oli terävästi, mutta paikallaan.

Lili teki Kipille jäljen pellolle kentän viereen. taas muurinharja mallilla ja joka suoralla keppi,6kpl. jäljen vanhetessa kävi pari uroskoiraa merkkaamassa meidän janan melko heti ja juuri ennen jäljelle lähtöä kävi vielä yksi uros lenkillä ja pissalla jäljen loppupäässä. jälki vanheni 45min.

en lähettänyt Kipiä siitä mistä olin suunnitellut niiden merkkailujen takia eli ensimmäinen suora lyhentyi vähän. Kipi ajoi jälen melko korkealla nenällä ja jos vähääkään kiristin liinaa se pysähtyi. päästin sen pitkään liinaan ja pysyttelin sen vauhdissa. palkkasin leikkimällä kepillä ja namilla. yksi keppi jäi väliin. se oli suoralla missä kävi kova sivutuuli, (Kipi jäljesti tämän suoran kolme metriä sivussa) samoin kutonen olisi jäänyt nostamatta tuulen takia, mutta näin sen itse ja autoin Kipin löytämään sen.

-keskiviikkona tein 450m jäljen, 8 keppiä, kulma oikealle ja vasemmallle samoin loivat kulmat, vanheni tunnin. vaikeutena oli ryteikköinen metsä ja yhdessä kohtaa jälki meni kaatuneen lehtipuun latvan yli. jäljen vanhetessa tehtiin esineruutu 50x15 m.

esineet olivat takakulmissa ja keskellä 35 metrissä. ajassa 1 min 30 sek oli kaksi esinettä taskussani. kolmannelle eli toiseen takakulmaan Kipi ei irronnut. siirryin keskemmälle ja sain Kipin oikeaan paikkaan. vein vielä pehmopatukan takarajalle ja hetsasin Kipiä kunnolla. vauhdikkaasti otus kävi sen etsimässä.

multavarastolla tottisteltiin pikkasen. tein jäävät liikkeet ja eteen lähetyksen isolle patukalle (minkä olin vienyt niin, ettei Kipi nähnyt). leikittiin hetki. vein patukan uudelleen ja heti lähetys. vauhdikas!

sitten jäljelle. janalla Kipi olisi lähtenyt vinoon joten nyppäsin sen pois.lähetin uudelleen ja nyt oli oikea suunta. tosin Kipi lähti kävellen.vauhti kasvoi kyllä sitä mukaa kun jälki lähestyi. jäljelle asti!!! takajäljen kautta koukaten (itsenäinen kääntyminen) nyt meni kaikki hienosti. kaikki kepit nousi ja Kipi puski läpi kaikista ryteiköistä. palkkana super herkkua mitä sai taskusta vähän kerrallaan. minusta tuntui niinkuin kulmatyökin olisi parantunut ja motivaatio jälkeen nousi. jes!

Nyt on hyvä mieli lähteä koettamaan oppeja lauantaina Nauru Saa silti pitää meille peukkuja!