Aloitetaan huonoilla uutisilla. Kipin toipuminen eteni hyvin ja lauantaina poistin sen yhden ainoan ihon päällisen tikin. Haava oli tosi siisti. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä jossakin vaiheessa syöttäessään pentuja Kipi ryntäsi kummasti pystyyn ja oli sen oloinen että sitä sattui jonnekkin. Aamulla haavaa tuulettaessani syykin selvisi. Ilmeisesti pennun kynsi oli mennyt sisään haavasta ja se oli ärhäkkäästi tulehtunut. Musta pahkura. Soitin Veteristä ajan. Illalla leikannut lääkäri Riitta Vikberg tutki tilanteen. Tulehdus oli jo levinnyt sisällä olevaa lankaa pitkin puoleen haavaan. Tehnyt kolme uutta paisetta. Ne puhkaistiin ja huuhdeltiin Betadine-liuoksella.

Ell hämmästeli Kipin hermoja. Käskyllä se oli käynyt hoitohuoneen lattialle kylkimakuulle. Minä käänsin sen selälleen ja pidin takapäästä kiinni. Sitten tajusin lääkärin ottavan neulan millä hän puhkaisisi paiseet. Kipin pääpuolelta ei ketään pitämässä kiinni. Sanoin Kipille rauhallisesti,ettei mitään hätää ja silloin ell puhkaisi paiseen ja puristi märkääulos. Kipi nosti päätään ja oli sen näköinen, että nyt sattuu, muttei päästänyt ääntäkään.Samoin se kesti huuhtelut vaikka varmasti kirveli. Ihana otus,mun Skäpädi!

Kymmenen päivän antibiootti kuuri ja huuhtelut muutamaan kertaan päivässä. Ja joka kerta syötön jälkeen puhdistus ja kuivaus. Onneksi olen lomalla! Nyt täytyy toivoa kaikki sormet ja varpaat ristissä, että menee näilläohi. Seuraavaksi pitäisi leikata auki ja ottaa lanka pois.Se olisi isompi ja ikävämpi juttu!!

Sitten mukavampiin uutisiin.Pennuilla alkoivat silmät raottua, joten oli testin aika. Nina ei kiireiltään päässyt tekemään pennuille Shakkilautatestiä vaan ohjeisti minut siihen. Oli mielenkiintoista. Näin analysoin toiminnan:


Tiuhti:
-haistelee ympärilleen, hakee ilmasta hajua
-poistuu alueen reunalle 0:30
-pyörii ympyrää alueen reunalla
-rauhoittuu paikoilleen 1:40
-poistumis matka 30cm, ääneti kokoajan
-syliin nostettaessa haistelee poskea ja painautuu lähellä

Vauhti:
-0:50 hakee ilmasta hajua, ei liiku
-kääntyy alueen reunalle 1:20, haistelee
-ääntelee 1:37 vikisee
-palaa alueelle 2:00
-syliin nostettaessa yrittää imeä poskea


Viuhti:
-nukahtaa heti
-pyörii alueella vähän, haistelee hetken 0:37
-nukkuu 0:55 lopunajan
- syliin nostettaessa hamuaa poskea, kiipeää ylöspäin

Harmaa poika:
- lähtee heti pyörimään ja hakee hajua pää ylhäällä
-nousee istumaan 0:40 alueen reunalla
-poistuu alueelta 1:10
-kävelee ympyrää, istuu ja haukottelee
-kävelee n.60 cm
-ääneti
-sylissä nuolee naamaa

Punainen poika:
-haistelee, hakee ilmasta hajua
-poistuu alueelta 1:00, haistelee kokoajan pää ylhäällä
1:35 nukahtaa 35cm päähän
-ääneti kokoajan
-sylissä nuolee naamaa

Eli merkitty 30x30 cm alue jolle pentu laitettiin. Sekunttarilla 2 min ajanotto. Nina varmaankin antaa selitykset, mitä testi pennuista kertoo. Jookos?