Edellisenä viikonloppuna huomasin Kipin tiputtelevan veristä virtsaa lenkin jälkeen. Maanantai aamuna tilasin ajan Veteristä. Tietysti peläten pahinta eli kohtutulehdusta. Ell Riitta Vikberg ultrasi virtsarakon ja kohdun. Molemmat näyttivät normaaleilta, ei kuumetta, ei apatiaa, ei lisääntynyttä juomista. Riitta kysyi pitäisikö kilpirauhas arvot tarkistaa, kun koiran turkki on niin huono. ÖÖ, on vaiYllättynyt No jos ei vielä oteta verikoetta, mutta jos tilanne jatkuu niin palataan sitten. Minulla ja eläinten hoitajalla oli täysi työ saada pidettyä Kipi pöydällä, kun mamma nojasi koko painollaan meidän käsiimme. Meinasi voimat loppua kesken tutkimusten! Virtsatie tulehdus ja siihen sulffakuuri. Hu huhuu!

Kipi on nauttinut metsässä juoksemisesta täysin siemauksin. Välillä Sissikin on innostunut jahtaamaan Kipiä, mutta yleensä se pinkoo yksinään pitkin metsää. Minulla on reenimotivaatio ollut täysin hukassa joten hyvä, että koira itse huolehtii liikuttamisestaan.

Syy haluttomuuteeni (ainakin osittain)selvisi fyssarin petillä: yksi kaulanikama väärin päin, toinen solisluu missä sattuu, lantio toiselta puolen vinksin vonksin ja näistä kaikista mutkista johtuen puolet selkälihaksista ihan jumissa. Eikä siinä vielä kaikki vaan toisessa ranteessa jänteet ja hermot sikin sokin. Päättämätön Kun palikat saatiin taas järjestettyä oli olo lauantaina niin hyvä, että tehtiin suursiivous kotona ja puhtia riitti vielä lähteä jälkimetsäänkin.

Tein Kipille n.1km jäljen tosi vaikeaan maastoon: osittain kolmisen vuotta sitten kaadettuun metsään, risukkoon, pitkään heinikkoon, tien ylitys, ojan ylitys, kesanto peltoa. Eli vaihtelevaa oli maasto, ainoa helppo paikka oli jana. Se oli 25m,jäljellä neljä kulmaa oikealle, kaksi vasemmalle ja vanheni tunnin. Täysin tyyni sää.

Esineruutua jäljen vanhetessa. 50x15 kaistaleella oli neljä esinettä. Myös ruutu oli vaikea. Ensimmäiset 20m aukeaa jyrkästi nousevaa maastoa, seuraavat 10m tiheää kuusikkoa ja sen jälkeen 20m avointa metsää. Eli lähetyslinjalta koiraa ei nähnyt kuin alun selkeän maaston ajan.Esineet molemmissa takakulmissa ja keskellä 30 ja 35m.

Esineetsintään Kipillä oli kova halu ja työskentely oli sen mukaista. Kaksi ensimmäistä lähetystä ja keskimmäiset esineet taskussa. Sitten yksi tyhjä. Hetsauksen jälkeen toinen takaesine minulla. Aikaa tähän meni hiukka vajaa 5min. Sitten vielä yksi tyhjä ja lopuksi toinen takaeine. Hienosti Kipi ratkaisi tiheikön läpi menemisen (minä en päässyt kuin yhdestä kohtaa läpi) ja sieltä esineen esiin saamisen.Palkkaa Kipi sai vasta neljännestä esineestä.

Jäjlelle heti perään. Janan alussa Kipi oli hiukan epävarma, mutta muutaman metrin jälkeen vauhti kasvoi ja sen jälkeen sitä sitten riittikin. Pitkällä suoralla kaksi keppiä nousivat mallikkaasti. Sitten mentiin sellaiseen risukkoon, että minun piti päästää liinasta irti. Siinä ryteikössä oli yksi keppi ja koska en pystynyt jarruttamaan Kipin menoa se paineli yli kolmosesta. Sitten tultiin kesantopellolle ja pystyin taas jarruttmaan menoa: löytyi keppikin, ojan ylitys ei tuottanut ongelmaa. Seuraavan kepin olin hiukan piilottanut ja siitä hajun saatuaan joutui Kipi tekenmään töitä löytääkseen sen. Työ palkittiin ja vielä oli tien ylitys ja loppu suora kutoselle. Jes mikä koira! Olipa hieno jäljestys Cool ja reenit muutenkin. Loistava energia pläjäys.