Perjantaina huomasin Kipin jo turhautuvan huomioimattomuus/ tylytys jaksosta. Se kävi nuolemassa Sissin tyhjää ruokakippoa, joi vettä ja kävi maate. Hetken päästä kävi nuolemassa omaa tyhjää ruokakippoaan, joi vähän ja kävi maate. Kohta sama kuvio uudelleen. Jes, jokohan työnteko alkaisi maistua Kuningattarelle!Kieli ulkona

Lauantai aamulenkille otin lelun mukaan esine etsintää varten. Tarkoituksena saada purettua Kipin energiaa, että se pystyy iltapäivällä keskittymään tokoiluun. Lenkkipolku erkanee loivasti valaistusta kävelytiestä. Kun olin metsänpuolella n.50 metriä heitin lelun polulta sivuun ja n.100m heitin Kipin remmin (olin solminut sen lyhyeksi). Etenin vielä reilut 50m ja pyysin koirat takaisin luokseni. Ne painelivat edelläni "pahaa" aavistamatta. Laitoin Sissin kiinni ja pyysin Kipin sivulle. Pieni vinkki ja lähetys etsintään. Käännyin hetkeksi rauhoittamaan Sissiä ja sitten yritin löytää Kipiä. Kesti tovin, ennenkuin tajusin koiran pinkovan kävelytietä pitkin lähes 300 metrin päässä. HUPS! TukittuKiljaisin kutsun ja huokasin helpotuksesta, kun kävelytiellä ei ollut kulkijoita. Kipi pinkoi täysiä takaisinpäin, mutta lelun kohdalla löi jarrut kiinni haki lelun ja toi sen minulle. Kiitin otusta ja lähetin sen uuteen etsintään. Remmi oli kädessäni alta aikayksikön. Sitten jätin KIpn paikalla makuuseen ja kävin piilottamassa molemmat esineet vastakkaiseen suuntaan. Hirveällä hingulla Kipi juoksi metsässä ja muisti käyttää nenäänsä. Vielä kerran sama ja sitten leikittiin: peruuttamista, maahan manoja ja kaukoja. Tekemisen halua riitti.

Iltapäivällä Tallille tokoreeneihin. Sarin ja parin uuden opinhaluisen aloittelijan kanssa. Kipille olin suunnitellut noutoreenit. Aloitettiin seuraamisella. Toinen uusista liikkuroi (yllättäen en muista nimiä??) Äänetön, innokas seuraaminen.Nauru

Sitten ohjattua noutoa. Sari liikkuroi ja toiset seisoivat vieressäni tekemässä Kipille painetta luovutukseen. Ensin vasemman nouto. Merkille hyvin ja hieno nouto, luovutuksessa pientä pyörittelyä, mutta ei omimista. Sitten oikean nouto. Kipi lähti vasemmalle, pysähtyi heti käskystä lähelle keskimmäistä kapulaa ja epäilin sen nappaavan sen, koska käsi ohjaushan tietysti näytti sinnepäin. Yllätys, yllätys! Kipi ohitti keskimmäisen tyylillä ja haki oikean. Luovutus samanlainen kuin ekassa.

Sitten hyppynoutoa puukapulalla (metallinen unohtui kotiin). Heittelin tarkoituksella todella vinoon. Ensimmäisen Kipi olisi luovuttanut Sarille Yllättynyt ja tää koira omii kapulat vai? Muutama toisto.

Tunnarissa tehtiin kisamaisesti. Annoin etuhammas nosto käskyn ja Kipi kyllä haisteli kapulat läpi, mutta toi kaksi kertaa väärän. Vaihdettiin paikkaa ja kapulat. Sama tulos. Vaihdettiin paikkaa, kapulat ja annoin "vanhan" etsimis -käskyn. Nyt pelitti! Palautti etuhampaissa oikean.

Kaikesta tästä olin palkannut satunnaisesti namilla tai pallolla.

Sunnuntai aanulenkillä tein pari pudotetun esineen noutoa. Ensimmäisellä kerralla huokailin Sissille, että taas se otus käy kotona kääntymässä. Silmänisku Vauhtia piisaa!

Puolilta päivin koulun kentälle, minne Tiina B. tuli mutkam kautta Mikkelistä. Kipin kanssa tehtiin kaikki missä pitää mennä maahan.Ajatuksena tehdä palkkaamatta tai puuttua sikailuun teholla. Aloitettiin idiootti ringillä. Seuraaminen, mikaan otot ja käännökset ok. Seisominen ja maahan hiukan vinoon. Maahanmeno hyvä.Sitten luoksetulo. Se oli muuten ihan kiva, mutta maahan meno asetellen. Pääasia kuitenkin oli saada kyynärät maahan asti. Sitten ruutu. Vauhdilla merkille ja siitä ruutuun. Hienosti keskelle. Maahan käskyllä kyllä heittäytyi makaamaan, mutta kyynärät ylhäällä. Karjasin uuden maahan käskyn ja sillä laskeutui kunnolla. Tein liikkeen loppuun. Kaukokäskyt olivat teknisesti hirveät, mutta vaihtoi asentoa joka kerta ja kyynärät menivät maahan. Hinkkasin läheltä tekniikkaa ja Kipillä alkoi keittää, kun ei saa palkkaa. Loppuun tunnari, mikä oli hieno.

Zara teki välissä om at reeninsä ja sitten Kipi pääsi vielä juoksemaan ruutuun. Vauhtia oli ja kyynärät jäivät yöls! Kerran juoksin näyttämään Kipille kuinka siellä mennään maahan. Nyt kylläkin näytti siltä, että maahan meno ei itsessään ollut epämielyttävää vaan malttia ei vaan ollut mukana kuviossa. Testasin vielä eteen lähetyksen. Eipä mennyt maahan!! Joku roska veti Kipiä puoleensa, luuli varmaankin leluksi ja se piti käydä tarkistamassa ennen maahan menoa. Mutta juoksi 60 metriä.

Sitten kotiin ravitsemaan ihmisruumiit ja koira keskustelulla ihmismielikin. Vielä Tiina jaksoi hieroa Kipin ja antaa kotiläksyt.  Etutassujen varpaat naksuivat ja niitä pitää pyöritellä jonkin aikaa päivittäin. Oikean puolen lonkan päältä olivat lihakset hiukan jumissa. Lavat olivat jumissa molemmat. Niitä pitäisi venyttää pään taivutuksilla etujalkojen väliin. Lihakset olivat hyvät takana ja edessä. Selänlihaksissa oli toivomisen varaa. Siihen tasapainoilua pehmeällä alustalla.

Kiitos reeni seuralle!! Teiltä saa motivaatiota ja hukattu punainenlankakin alkaa löytyä Hymy