Suuntasimme Kipin kanssa perjantai iltapäivänä VR:n avustamana Nahkelaan. Menomatka eläinvaunussa oli melko elämyksellinen Silmänisku Vaunussa oli kymmenisen koiraa ja rotukirjo mukava;X,  holsku, rotikka, pinseri. dalmis, mäyris, tipsu, jöötti, lappalainen. Dalmis ja pinseri olivat pariskunnalla, joilla ei selvästikkään ollut eväitä opettaa koiriaan sosiaaliseksi. Molemmat räyhäsivät ihan huolella ja Kipiä se ahdisti, koska pinseri oli meidän vieruskaveri ja dalmis meidän takana. Kipi löysi turvapaikan penkkien alta ja nukkui siellä suurimman osan matkaa. Pois sieltä se aikoi tulla yläkautta eli käsinojan välistä n. 15cm rakosesta. Ihmisiä hiukan hymyilytti, kun aloin ohjaamaan otusta palaamaan alakautta.

Syy Nahkelan reissuumme oli No-Howlaisten reenit minne olivat  tulossa myös Kipin pennuista Luka ja Myy. Agi-Mesta oli aivan super hieno talvireeni paikka: tekonurmi matto, todella lämmin, valoisa ja tilava. Ensimmäisen tunnin jaoimme hallin agilitaajien kanssa, joten häiriöreenit tulivat kaupan päälleNauru Hienosti tottistelevat koirat pystyivät keskittymään siinä äänten kakofoniassa minkä agikoirat saivat aikaan. Pennuille se oli hiukan liikaa kontakti harjoittelun aikana, mutta kumpikaan ei mitenkään arastellut uutta paikkaa tai tilannetta. Uteliaina ja rauhallisina katselivat isompien hommia. Hienot pikku-tyypit!!

Kipille päätin tehdä kisamaiset reenit pitkästä aikaa. Liikejärjertyksen käänsin lopusta alkuun.

-kaukokäskyt: siirtyi eteenpäin 20cm, luulisin seisomasta maahan menoissa

- tunnari: ihan super hieno! Kipi haisteli rauhassa kaikki läpi ja toi oman etuhampaissa, jeeeeeeee

- metalli-hyppynouto: aavistuksen arpoi nostamista, heitin kapulan todella vinoon, mutta hyvin Kipi hyppäsi mennen tullen, pa hyvä

- ruutu: merkille laukalla (liekö merkin lähellä olevä seinämä haitannut) ruutuun hienosti, mutta itse huomasin vasta Kipin menoa seuratessani, että liikkuri-Nina seisoi näkökenttäni edessä. otin askeleen eteenpäin ja huomasin Kipin olevan jo takareunalla, käskin maahan. Kipi putosi heti, mutta kokonaan ulkona takaa (koira totteli hienosti!!) loppuliike hyvin.

tein ruudun uudelleen ja nyt hyvin

- ohjattunouto: merkille taas laukalla, siitä keskimmäiselle. totteli heti "seis" käskyn ja uudella noutokäskyllä haki halutun eli vasemman, luovutuksessa pyöräytti kerran kapulaa ja tassut varpaillani, pa hyvä

- luoksetuol: jäi hyvin, seiso ok, maahan hiukan valui, vauhdit hyvät, lopussa törmäsi, pa hyvä

- uusi "idiootti" Z: seuraamiset hyviä, asennot suoria, seisomaan pysähtyi kesken askeleen eikä korjannut!!, sopii siis meille paremmin ( tämä on tehty kerran aijemmin)

- seuraaminen: aika pitkä normaalilla käynnillä ja juosten, muutama pysähdys ja askelsiirtyminen. hyvällä kontaktilla paikkansa pitäen aavistuksen edessä, omat kumipohjaiset kenkäni meinasivat tehdä tepposet, kun ne eivät luistaneet yhtään muovinurmella. en siis pystynyt antamaan tuttuja vinkkejä suunnista Kipille. se ei silti hermostunut, vaikka niin on yleensä käynyt. yhden kerran se marisi hiljaa, kun tönäisin sitä vasemmalle käännöksessä.

Matkat olivat kisamatkoja lyhyemmät. Kipin mielentila oli hyvä heti alusta alkaen, eikä se nostanut kierroksia palkkaamattomuudesta. Korvat toimivat hyvin!! Selvästi Kipi teki nyt töitä minulle! Pusu Loisto reenit!

Kiitos Nina taas mukavista reeneistä ja tästä mahdollisuudesta osallistua teidän porukkanne mukana!