Kipin kanssa vuoden ensimmäiset reenit 9.1 koululla. Seurana oli aivan uusi tuttavuus grotsku tyttö. Arvatkaas muistanko nimen?

Jenna liikkuroi Kipille seuraamista, ajatuksena kuumentaa se askelsiirtymillä ja päästä huomauttamaan tästä. Eipä tarvinnut odottaa ensimmäistä pysähdystä pidempään, kun marina alkoi. Pikkusen keskusteltiin aiheesta ja sitten tehtiin vaikka mitä kuvioita ja Kipi malttoi pysyä hiljaa. Uudenlainen idari liikkurin käskytyksellä sujui hienosti; tämä sopii meille paremmin kuin neliö kävely. Ruutu ensin koko liikkeenä. Intoa riitti ja se näkyi hytkähtämisenä liikkurin käskyihin. Malttoi kuitenkin odottaa minulta käskyt. Lopuksi leikittiin merkille menoja.

Toisessa osassa noutoja. Ohjatussanoudossa tuli tehtyä Kipille tahaton kompa. Pyysin "arvonnassa" vasemman, mutta Jenna vei ensin oikean. Kipihän tiesi mikä pitää hakea ja välittämättä minun suunnan näytöstäni lähti oikealle. Pysähtyi hienosti käskyllä ja korjasi suunnan. Loppu ok. Uusinnassa aivan samoin. Karjasin perkeleen koiran perään ja käskin pois. Seuraava merkille meno oli tietenkin epävarma, mutta nyt Kipi katsoi mitä suuntaa näytin. Haetutin myös oikean. Luovutukset rauhallisia. Tunnari oli vaikea. Tuuli voimakkaasti kapuloihin päin hiukan sivulta ja Jenna teki tiukan rivin. Kapulat vielä painuivat pehmeään lumeen. Kipi ryntäsi kapuloille ja potkaisi oman aivan kiinni toiseen kapulaan. Hienosti se työnsi kuonolla kapulat erilleen, varmisti haistamalla oikean ennenkuin nappasi suuhunsa ja palautti kauniisti. Pallolla riehuntaa.

13.1 Sissillä terveystarkastus Veterissä. Palolahden tilalla Eeva-Liisa Lindqvist, uusi sydänspesialisti. Sydän ja keuhkot kuulostivat hyviltä. Lääkitys jatkuu entiseen malliin.Silmät samoin. Hampaista ell huomautti, että ompas nätit. Sisäpinnoilla on hammaskiveä, mutta näillä pärjätään.Nisäkasvain kasvaa, mutta ei vaivaa muuten. Rangan palpoinnissa Sissi aristi lapoja ja vieläkin voimakkaammin ristiluun aluetta, lannerangan takaosaa. Syy takapään pettämisille ilmeisesti hermopinne. En ole tajunnut kuinka kipeä Sissi oikein on, kun se ei valita. Öisen levottomuuden olen luullut johtuvan ulkoa kuuluvista äänistä: viikonlopun juhlijat, katolta putoava lumi, kissa pihalla......Kokeillaan kipulääkekuuria ja jos vatsa kestää niin jatkossa pienellä annoksella. Verikokeita ei pidetty välttämättömänä. Eihä Sissi enää nuoremmaksi ja parempi kuntoiseksi tule. Nyt pidetään kivut loitolla mahdollisuuksien mukaan.