Aamulla taas janojen tekoon. 10, 20, 30 ja 30 metriä. Kaksi tuntia vanhat.

Pidin yllä positiivista asennetta sekä koiralla että itselläni koko aamun. En miettinyt mahdollisia epäonnistumisia vaan keskityin ilon kautta lähtöön. Kun puin Kipille valjaat se meni hiukan lannistuneen oloiseksi. Tehtiin normaali jäljelle lähtö rituaali ja leikittiin kepillä. Yleensä olen muutamaan kertaan heittänyt keppiä, mutta nyt taisteltiin siitä. Se nosti Kipin itseluottamusta.

10 metrin janalla Kipi ei lähtenyt. Mentiin pois ja tein lähetyksen keppileikkinä. Sitten takaisin janalle. Kipi nousi käskyllä "jälki" seisomaan ja otti pari epävarmaa askelta. Palasi itse sivulle. Paukutin sitä rintaan ja lähetin uudelleen. Nousi taas seisomaan ja minä kehotin "mene". Silloin Kipi lähti (kävellen kylläkin), mutta määrätietoisesti eteenpäin. Nosti hienosti jäljen ja löysi keppi+kipon. Leikittiin ja taisteltiin kepillä sekä herkkuna grillattua makkaraa.

20 metrin janalle Kipi lähti heti. Ripeästi kävellen. Kun se oli puolivälissä näkyi metsäautotiellä viiden metrin päässä kaksi koiraa irrallaan. Kipi nosti päänsä ja tuijotti koiria. Ne menivät leppoisasti ohi ja Kipi jatkoi janaa, nosti jäljen jä lähti melkeimpä ryntäämään. Tässä ei ollut kippoa vaan herkku tuli taskusta. Taisteluleikkiä.

30 metrin janalle Kipi lähti hyvin ja eteni n.15 m. Sitten lähti sivuun, mutta palasi itsenäisesti janalle. Oikaisi jäljelle. Hienoa nenätyötä keppi+kipolle.

30 metrin jana +pieni jälki missä kolme kulmaa ja piikki sekä neljä keppiä.. Janalla Kipi ei ensin edennyt kovinkaan pitkälle vaan lähti suvuun. Pyysin takaisin ja lähetin uudelleen kannustaen "eteen". Puolivälin yli päästyämme Kipin vauhti nousi. Jäljellä lähti takajäljelle, minä pyysin toiseeen suuntaan. Jäljestys oli hienoa. Nenä matalalla ja välillä kuului haistelusta ääntäkin. Liinan kiristyminen ei haitannut yhtään. Kulmat ja kepit löytyivät. Piikin annoin Kipin itse ratkaista ja sehän teki sen. Isolla ympyrällä, mutta kuitenkin. Lopussa herkkua, leikkiä ja ruhtinaallisesti kehuja.

Toimii! Ilon kautta onnistumiseen. Asenne pitää pitää positiivisena kokoajan!!