maanantai:

Koulunkentällä tokoilemassa. Seuraamisessa pitkiä suoria, paljon käännöksiä ja perusasennoista palkkaa. Z-kävelyssä motivoin nopeita jääviä liikkeitä. Merkille menoja vartalo suuntien mukaan. Ohjattua noutoa; painotettuna merkille meno. Luoksetulon pysäytyksiä.

tiistai:

janoja 10, 15, 20 ja 30 metriä, yli kaksi tuntia vanhat

Kipi ei lähde janalta. Tässä on tullut täysin käsittämätön solmu koiran päähän. Sattuipa vielä niin, että ensimmäiselle lähti epävarmasti kävellen ja vauhti lähti nousemaan . Koska vauhtia ei ollut oli liina maassa. Se tarttui tietysti johonkin risuun kiinni ja nyppäsi koiran pysähdyksiin. Olisin voinut itkeä!! Kipi ei lähtenyt enää eteen päin, joten palattiin alkuun ja yritin tsempata sitä. Lopulta lähti täysin alistuneena. Otti takajäljen, mistä pyysin sen takaisin ja näytin toiseen suuntaan. Keppi löytyi ja palkaksi leikkiä ja herkkua. Muut saman tyylisiä esityksiä. Nejlännelllä oli pieni jälki, missä neljä keppiä, piikki ja kaksi kulmaa. Jäljestyskään ei ollut kovin nättiä, mutta sen laitoin rutikuivan maaston syyksi. Kepit nousivat.

Tein kaksi "näkö janaa". Ensimmäiselle ei meinannut lähteä, mutta nosti sitten juoksuksi. Toinen oli jo innokas. Riehuttiin patukalla.

torstai:

voi/evl-ryhmän reenit. Aloitettiin paikalla istumisen häiriköinnillä. Jättö oli kokeenomainen ja piilossa metsikössä ravistelimme puita, paukutimme keppejä ja käsiä. Sitten menimme heittelemään frisbeetä ja palloja koirien eteen ja yli. Sama homma paikalla makuussa. Toinen makuun häiriköinti tehtiin ympyrässä missä koirat makasivat hännät keskustaan päin. Me häröiltiin siinä niiden ympärillä, käskyteltiin vuorotellen istu-maahan, minä viheltelin, heiteltiin palloa.... Hienosti koirat keskittyivät.

Ohjattu nouto oli päivän toinen teema. Kipi oli kerännyt hyvät kierrokset odotellessaan. Merkille menot olivat hienoja, mutta siitä piti varastaa noutoon, kun ei millään malttanut odottaa lupaa. Kapula suussa ja intoa puhkuen-> puremista. Muutaman toiston jälkeen alkoi näyttää tokoilulta.

Reenien päätteeksi tehtiin Kipin kanssa pk-seuraamis kaavio ja jäävät liikkeet. Palkkana eteenlähetys frisbeelle. Muut mallikkaasti, mutta seisomaan jätön juoksuseuraaminen on väljä.

perjantai:

janoja 15, 20, 15, 30 metriä kaksi tuntia vanhat. vahvistin janalta lähtevät askeleet.

Voihan epävarmuus. Ei lähde Kipi janalle. Ensimmäiselle jäljelle lähti lopulta kävellen,nosti jäljen oikeaan suuntaan, mutta hukkasi heti. Ohjasin varovasti liinalla kohti keppiä minkä alla oli namikippo.Toiselle Kipi lähti reippaasti, ei napannut jälkeä vaan meni yli reilusti. Pyysin pois ja aloitettiin vierestä uudelleen. Taas lähti ja nyt selvästi haki jäljen. Keppi+kippo palkkana. Kolmannella lähetyksessä Kipi oli jo menossa, mutta sitten jähmettyi seisomaan. Pyysin takaisin ja tsemppasin. Lähti jo hiukan reippaammin. Takajälki!! Voihan per'''''le!! Pyysin takaisin ja näytin suunnan. Kipi eteni kymmenen metriä ja pyrki takaisin takajäljelle. No päästiin keppi+kipolle. Neljäs oli ylämäkeen. Kipi ei lähtenyt ensin ollenkaan, sitten kiersi parin metrin päähän puun taakse seisomaan. No just joo! Taas uudelleen. Lähetin "jälki" käskyllä, Kipi otti kolme askelta ja pysähtyi, sanoin sille tiukasyti "eteen" ja koira syttyi, Juoksi jäljelle ja otti takajäljen. Ei olisi millään luopunut sieltä. Kääntyi kuitenkin ja päästiin kepille.Ruokaa ja leikkiä.

Otin valjaat pois ja tein näkönä kaksi "jälkeä". Koirassa aivan eri ilme. Lähti iloisena etsimään. Ensimmäisellä kerralla jopa niin innoissaan, että hukkasi kepin. Kävin auttamassa. Toinen oli jana+jälki. Vaihdettiin hiukan paikkaa ja puin Kipille valjaat. Tein pidemmän janan. Kipi lähti iloisesti+ nosti jäljen. Vielä pidempi jana. Kipi oikasi jäljelle, mutta siitä viis.

En kyllä anna periksi. Vielä on pari viikkoa aikaa yrittää löytää se ilo jäljestämiseen, mikä siinä on ollutkin!