maanantai: kesäloman alun kunniaksi polkaisin pyörällä aamulla aikaisin metsään tekemään Kipille jäljen. Parin tunnin päästä mentiin sitten ajamaan kepinnoston motivaatio jäki. Jana oli 20m, jälki n. kilometri, kaksi kulmaa, yksi piikki ja "tien ylitys", keppejä oli yhdeksän.

Jana meni loistavasti. Kipillä oli hyvä hinku jäljelle. Alussa keppejä oli parinkymmenen metrin välein neljä. Harmikseni peurat olivat käyneet paskomassa aivan jäljellä. Kerran Kipi lähti peurojen jälkiin, mutta komensin sen takaisin ja Kipi jatkoi omaansa. Kepit nousivat. Kulma ja tien ylitys hyvin. Pitkällä suoralla jäi keppi. Piikin Kipi olisi tehnyt jätti suurella ympyrällä, en antanut sen tehdä sitä loppuun asti vaan pyysin takaisin jäljelle kymmenisen metriä ennen piikkiä. Uusinta oli hyvää nenän käyttöä. Loppusuoralla taas neljä keppiä  15-25 metrin välein. Nousivat kaikki. KIpi oli ruokansa ansainnut Hymy

 

keskiviikko: helle on taas hellinyt meitä oikein kunnolla. +31 astetta sai meidät lähtemään rannalle. Kipi loiskutteli pallon kanssa onnellisena rantavedessä.

torstai: kotipihareeneissä tehtiin pk tasamaanouto ja hyppynouto. Hyppy oli hyvä, Kipi ei arponut kumpaankaan suuntaan hyppäämistä. Sitten tunnari missä vauhtia oli hiukan liikaakin. Kapulat sinkoilivat ja Kipi metsästi niitä, muisti kyllä haistella kunhan oli ensin maistanut yhtä. Toi oman. Uusintaan vaadin malttia, nyt oli nätti. Luoksetulo maahan menoon asti.

perjantai: Vatialan koululla hellereenit +32. Koiraa säälien en tehnyt mitään vauhdikasta tai pitkää.  Tehtiin seuraamista missä paljon pysähdyksiä ja askelsiirtymiä. Muistutin Kipille tiukasti aina kun tassu tuli varpaalleni. Lopussa hieno juoksusta pysähdys. Toisessa osassa tunnari ja kaket. Tunnari hienosti, luovutus hiukan kaukana, selvästi varoi varpaitani! Kakeissa minä sekoilin, mutta Kipi oli pätevä. Nauru

lauantai: aamulla aikaisin metsään jana- ja esineruutureeneihin. Tein Kipille "näkö/kuulo"janan n.35 metriin. Lähtö oli ihan syvältä. Kipi kääntyi heti oikealle, mihin päin jälki kylläkin meni mutta siis 35 metrin päässä. Uusi lähetys ja Kipi eteni pariinkymmeneen metriin ja lähti kaartamaan oikealle. Annoin eteen käskyn. Hiukan Kipi korjasi ja sitten ryntäsi jäljelle. Liina irtosi kädestäni enkä kerinnyt saada siitä kiinni. Eipä Kipi sitten mennytkään jäljelle vaan reippaasti yli. Kutsuin sen pois ja palattiin alkuun. Uusi lähetys. Ei löytynyt jälki. Uusi lähetys. Nyt hiukan provosoin takajäljelle päin. Senhän Kipi sitten löysi ja pyysin kääntymään. Päästiin siis jäljelle. Kipistä näki, että se oli paineessa mutta keppi löytyi hyvin. Jatkoi siitä hienosti toiselle kepille.

Sitten esineitä etsimään. Alue oli 40x20 m. Takakulmassa oikealla pieni tossu. keskellä isolla kivellä pieni pehmolelu ja vasemmalla 15 m kumilelu. Hirmu hinku lähteä. Aloitin vasemmasta reunasta.Ensimmäisellä pistolla Kipi juoksi takana, tyhjää. Toisella pistolla se sai hienosti hajun pehmolelusta ja etsimällä etsi sen. Palautukseen tullessaan Kipi sai hajun kumiesineestä ja kävi vaihtamassa Yllättynyt. No, lähetin hakemaan pudotetun. Sitten lähetin oikeasta reunasta ja Kipi kävi etsimässä viimeisen esineen. Tein vielä niin että vein kaikki kolme esinettä jonoon ja lähettelin Kipin hakemaan, että pääsisin huomauttamaan, jos se aikoo vaihtaa. Ei vaihtanut. Vein esineet vierekkäin ja lähettelin taas. Nyt Kpi aikoi vaihtaa ja murahdin sille. Eipä vaihtanutkaan! Jes!

Eipä mennyt ihan putkeen tämä aamureeni, mutta näitä sattuu Päättämätön Eteenpäin sano mummo lumessa!!