Nyt on Kipin sterilisaatiosta kulunut n.puolitoista viikkoa. Täytyy kertoa miten on eläinlääketiedekin edistynyt sitten Sisin leikkauksen. Leikkausta edeltävä paasto on lyhentynyt 12 tunnista 6 tuntiin. Vatsassa ei ole enää ihon päällisiä tikkejä, vaan haava on tikattu sisäisesti sulavilla ompeleilla ja päältäpäin liimattu. Sissiä haittasivat eniten juurikin ne tikit mitkä ottivat suojaavaan haavataitokseen tai T-paitaan kiinni nipistellen ikävästi. Myöskään leikkauksen jälkeistä antibioottia ei annattu, leikkauksen aikana kyllä.

Leikkaus sujui hyvin ja kaikki näytti hienolta koiran sisuskaluissa. Siitä leikkaava ell ei oikein tykännyt, kun kielsin antamasta opiaatteja. Muistissani edelleen Sissin reakointi morffiiniin. Kommentti:" Tämä koira on niin timmissä kunnossa, että herääminen ja ensimmäinen vuorokausi voivat olla kivuliaat." Otsan rypistysOlihan Kipi levoton ensimmäisen yön, mutta luulisin sen ennemminkin  johtuneen nukutuksesta ja varmuuden vuoksi laitetusta kauluri-ämpäristä. Aamulla otin ämpärin pois eikä Kipi kertaakaan yrittänyt nuolla haavaa. Muutenkin toipuminen on sujunut hyvin. Ensimmäinen viikko käytiin kolme kertaa päivässä lyhyillä remmikävelyillä. Sitten alkoi Kipillä käymään elämä tylsäksi. Yritin keksiä rauhallista tekemistä sisällä ja tässä oli tulos.

Iltalenkin (n.30 min remmikävelyä) jälkeen istuimme isännän kanssa katselemassa TV:tä. Aikansa kuluksi Kipi kantoi kopastaan vinkuleluja olkkarin matolle ikäänkuin olisi testannut toimivatko niiden vingut. Kun sitten tuli nukkumaan lähdön aika, sanoin Kipille rauhallisesti:"Kipi, vie lelu koppaan." Ensin koira katsoi minua hölmistyneenä, että jaa mää vai! Sitten se tajusi :"KÄSKY!!" ja hyppäsi makuulta metrin ylöspäin ja täyden kiepin. Potkaisi ison olkkarin maton rullalle ja tönäisi suuren nahkasohvan vauhdilla päin ikkunaa. Isäntä kommentoi lakoonisesti:" Sillä napsahti!" Että se siitä rauhallisesta hommien teettämisestä. Ei onnistu belgiltä joka on täynnä tarmoa. YllättynytToisella viikolla olen päästänyt Kipin vapaaksi metsässä pitäen sen käskyllä mahdollisimman rauhallisena. On saanut juostakin omaan tahtiin, mutta kaikkinaiset ryntäilyt ja hyppimiset  olen pyrkinyt estämään.

Meidän nuoripari lähti häämatkalle maapallon toiselle puolen  ja Himmi tuli meille joululomalle. Himmin joululoma taitaa mennä laihdutus kuurin merkeissä. Sen verran oli pikkulikka päässyt pyöristymään. Ja kun turkkikin on nyt aivan valtava se muistuttaa lähinnä lyhythäntäistä keeshondia Hymy