Maanantaina lähdin koirien kanssa aamulla metsään tekemään esineruutu reenit. Suunnitelma valmiina, mitä lähden Kipin kanssa kokeilemaan sen taakse ryntäilyn/edestä esineen löytämisen korjaamiseksi.

Tallattiin Himmin kanssa 60 metriä leveä ja 30 metriä syvä ruutu. Etukulmissa 1-2 metrissä esineet valmiina ja taskussa kaksi odottamassa huijausta. Kipille tavanomaiset valmistautumiset ja ensimmäinen lähetys vasemmasta kulmasta. Muistin itse olla kiihottamatta koiraa ja lähetin tyynen tylysti "esine" käskyllä. Kipi lähti lujaa, viidessä metrissä jarrut kiinni niin että lumi pöllysi ja takaisin päin etsimään esine. JES! Nauru

Toiseen lähetykseen valmistauduin ottamalla esineen taskusta käteeni. Kun Kipi oli juossut yli puoliväliin aluetta, siirryin linjalla eteenpäin ja heitin esineen n. viiteen metriin. Palatessaan Kipi sai hienosti siitä hajun ja toi minulle. Kolmas ja neljäs lähetys samanlailla. Hyvin toimi. Viimeisenä valmiina ollut esine tuotti hiukan vaikeuksia, mutta Kipi etsi kokoajan etukulmasta eikä lähtenyt taakse huuhailemaan.

Sitten Himmin kanssa ihan alkeita. Heitin lelun lähelle ja Himmi haki sen minulle. Sitten vaikeutin hiukan ja jätin Himmin paikalla istumiseen ja vein lelun kymmeneen metriin. Hienosti typykkä lähti nenää käyttäen etsimään. Löysikin! Tapporavistuksessa lelu putosi matkalla ja Himmi lähti uudestaan etsimään sieltä mistä oli sen ensiksi löytänyt. Pitihän toista auttaa. Hupsu tyttö HymyPari samanlaista. Kipillä meinasi käämi kärähtää ihan täysin, kun ei itse päässyt hommiin. Se käytti tilaisuuden hyödykseen ja teki haukkuvan hakukoiran haukku harjoituksen. Viisi minuuttia putkeen Jalka suussa

Tiistaina aamulenkillä Kipi intoutui olemaan takaa ajettava. Se ei juurikaan koskaan moiseen ryhdy, joten oli hauska katsella kahta täysiä juoksevaa belgiä. Muista liikkujista ei ollut pelkoa aamuhämärässä metsässä arkipäivänä. Aikansa juostuaan Himmi alkoi jo väsyä, mutta ei silti lopettanut Kipin perässä juoksemista. Sitten lenkiltä palasi Kipi yksin. Pysähdyttiin odottamaan Himmiä. Ei näy ei kuulu.Kävelin sinne suuntaan mihin koirat olivat viimeksi kadonneet ja vihelsin pitkään. Kuurolle koiralle varmaankin turhaa. Yritin lähettää Kipiä Himmin etsintään, mutta ei Kpi oikein ymmärtänyt mistä on kyse. Lopulta kaukana näkyi liikettä ja lähetin Kipin siihen suuntaan. Jospa jompi kumpi näkisi toisensa. Sieltähän parivaljakko sitten ilmestyikin! Selvittiin säikähdyksellä.

Iltapäivällä Himmi sitten pääsi omaan kotiinsa. Riku ja Hanna kotiutuivat häämatkaltaan Uudesta Seelannista& Australiasta. Evääksi Himmi vei uusia taitoja: meidän jyrkät portaat se oppi kulkemaan molempiin suuntiin, noudon alkeet hyvällä mallilla, remmi kävely sujui hienosti, luoksetulo vahvistui ja maasto harjoituksia vahvistettiin.Koira-kieltä pitäisi Himmin kanssa vahvistaa todella paljon.Aikuisten ihmisten kanssa se käyttäytyy kuin ihmisenmieli, mutta Kipin kanssa se pyrki olemaan pomo. Kipi oli aivan mahtava esimerkki ja minun apu-opettajani. Iltalenkillä oli hiukan tyhjä olo.

Keskiviikko aamuna lenkillä tein Kipille ensin eteenlähetyksen ilman muita valmisteluita. En siin ollut käynyt siellä mihin sen lähetin. Lumi vaan pöllysi Kipin pinkoessa eteen. 40 m huusin sen maahan. Sinne putosi! Vapautin ja palkkasin namilla taskusta. Sitten sama uudelleen, mutta yllättäen ei lähettänytkään vaan palkkasin hyvästä seuraamisesta. Sitten tehtiin pari pudotetun esineen noutoa. Heureka!! Täsähän oli se syy Kipi "kovaa taakse"- ryntäilyyn. Eli minä lähetän koiran kaarinoutoon käskyllä esine ja kumarrun samoin kun eteen lähetyksessä. Päätin sitten vielä kokeilla esineelle lähetyksiä.

En tallannut aluetta vaan kävin heittämässä esineen metsään jätettyäni Kipin paikalla makuuseen tielle. Tyyni ja eleetön lähetys (samion kuin tunnariin lähetys). Toimi!! Toistettiin varmaakin viisi kertaa, Kokeilin myös vartalolla annettua suuntaa. Kävin heittämässä esineen, mutta en lähettänyt Kipin siitä kohdasta vaan siirryin toiseen paikkaan missä näytin suunnan omalla vartalolla. Sekin toimi Yllättynyt JUUHUUU!

Makee fiilis, kun on oivaltanut missä se ongelma piilee. MINUSSA!! Katso peiliin, se auttaa koiraa Silmänisku