Koska Kipi on riehunta kiellossa oli pakko järjestää koirille pään käyttö reeniä. Maanantaina poljin esineruudun 30 x30 metriä. Aluetta voisi kuvailla paperiarkiksi mistä vastakkaisia kulmia nostetaan ylös eli korkeus eroja oli mukavasti. Ylempi takakulma oli louhikkoa ja alempi suonreunaa muuten normaalia metsäpohjaa.Kipillä esineinä hanska suonreunassa, rannenauha keskellä kuusten näreiden alla  ja puukontuppi louhikon keskellä.  Ruokakuppi näkyviin ja esiesineen nosto ennen ruutuun lähetystä.

Taas tyypillistä juoksentelua ja pienet merkkaukset esineiden kohdalla kuitenkaan nostamatta niitä. Pidin pienen tuumaustauon ja tulin siihen tulokseen, että esiesineen nosto vahvistaa minun esineiden etsimistä eikä siis palvele Kipiä. Vaihdoin "etsi" käskyn "tuo" käskyyn ja nyt ne esineet tulivat käteeni asti

Vicille vein näkönä kolme lelua 20-15-20 metriin. Vau, miten hienosti penska käytti nenäänsä! Ja lähti joka kerran yhtä innokkaasti uudelleen etsimään. Vaikka esine ei ihan heti löytynytkään jatkoi Vici hommia kyselemättä minulta apuja.

Tiistaina lähdin metsään varustautuneena jäljelle ja esineruutuun. Koska Kipillä jäljestys on sujunut hyvin päätin tehdä sille kolme janaa. Vicille tein jäljen missä metrin jana, kolme kulmaa namitettuna ja suorilla parissa kohdassa reilusti namia muuten ilman, mittaa 100m. Mukana maaston vaihteluita, hankalia louhikoita ja kaatunut puu.
Esineruutu 30x30 m. Kipillä esineinä nahkakukkaro takakulmassa, otsalampun kotelo keskellä ja puinen koriste edessä. Vicillä kaksi lelua ja kukkaro mitkä vein näkönä.

Ensin Vicin jäljelle.

Valmiina lähtöön uusissa valjaissa.


Näin tehdään kulma


Tästä läytyy namia.
Vici oli todella pätevä. Vauhti oli mukavan reipasta, muttei ryntäilyä. Kulmista Vici ei tainnut syödä nameja. Yhdessä kulmassa se hiukan eksyi yli, mutta en auttanut sitä ja se ratkaisi pulman ihan itse. Muut haasteet menivät "huomaamatta". 
Seuraavaksi Kipi esineruutuun. Nyt muistin kellottaa. 4,30 ja kaikki esineet taskussani :) Ei tehty esiesineen nostoa ja käskynä käytin tuo-esine. 
 

Varsin päyevä esine-etsijä.

Vicille vein esineet näkönä 10-15-25 metriin. Keskelle kukkaro, muut leluja. Vici ei olisi malttanut odottaa lupaa vaan intopiukkana aikoi rynnätä heti etsimään. Luvan kanssa sitten lelut löytyivät hyvin. Kukkaron etsinnässä hiukan autoin.

Kipi janoille

1. 40 metriä, jälki vasemmalle melko jyrkästi, kaksi keppiä 30 ja 50 m. Lähti hienosti, jäljen kohdalta takajäljelle mistä käänsin oikeaan suuntaan ( olin ehkä liian nopea, enkä antanut koiralle mahdollisuutta tehdä itse ratkaisua) kepit nousivat hyvin.
2. 50m, jälki oikealle lievässä kulmassa, kepit 20 ja 30 m. Etenemiseen uusi käsky, takajäljen kautta ja nyt Kipi ratkaisi sen itse. Kepit hienosti.
3. 35 m, jälki oikealle ylämäkeen, kepit 20 ja 30 m. Tämä oli jo liikaa. Kipi oli ihan ihmeissään, mutta lähti kuitenkin etenemään. Olisi oikaissut takajäljen kautta, hukkasi jäljen, etsi sen ja löysi ekan kepin, toisesta ajoi yli.
Selkeästi Kipi oli ymmällään, miksi lähdöt uusittiin ja sitten jäljestäminenkin meni hosumiseksi. Jos teen Kipille janoja, pitää muistaa tehdä vain kaksi joista toisessa voisi olla jonkinmoinen jälkikin.

Vicille keppikujaa. Hyvin reakoi keppeihin ja jopa nosti ne maasta, JES! Taisi olla toinen tai kolmas harjoitus.
Koska en palkannut Kipiä viimeisestä janasta, päätin tehdä sillekin keppikujan. Olipahan koiru ihmeissään ja piti hauskaa joka nappulan edestä.

Ihan parhaita lomanvietto tapoja on tämä metsässä rymyäminen!