Belgianpaimenkoirien rotumestaruudet ratkottiin Vihdissä/ Veikkolassa.Lauantaina olivat haku- ja jälkikoirat. Sunnuntaina viesti- ja etsintäkoekoirat. Joukkueita mukana muistaakseni viisi. Me Kipin kanssa osallistuimme jäljelle ja edustimme Pirkanmaan Kepinpurijoita. Joukkueessa mukana Sari Pitkänen ja Tomi Nummela, molemmat myös jäljellä. Koska jälkikoiria oli ilmottautunut 15 ja maastoon pääsi 10 aloitettiin lauantai tottiksen karsinnalla.

Avajaisten jälkeen arvottiin tottisvuorot. Kaksi tuomaria arvosteli kahdella kentällä. Me saimme numeron 12 ja teimme kolmen koiran ryhmässä. Ensin paikalla makuu ja sitten pois kentältä. Sitten yksilö liikkeet. Tuomarina Antti Konttinen. Kipin suoritus oli mielestäni suhteellisen hyvä, ehkä hiukan ememmän olisi saanut olla potkua, mutta en uskaltanut nostaa sitä ettei ennakointi tule mukaan kuvioihin.

Arvostelussaan tuomari ylisti alkajaisiksi meidän yhteistyötämme. Koiran asennetta tehdä ohjaajalle työtä ja katkeamatonta kontaktia "suoranaista koiraurheilun juhlaa!". Se tuntui hienolta! Koska mitään kirjallista ei arvostelusta saa en kovin tarkasti muista muuta. Seuraaminen hyvää, kulmat ja henkilöryhmä moitteettomat. Hieno kontakti. Istuminen voisi olla nopeampi, hiukan tarkkaamaton paikallaan. Maahanmeno hyvä, luoksetulossa voisi olla hiukan enemmän voimaa. Seisomisessa otti kolme askelta perään, luoksetulo kunnossa. Tasamaa noudossa voisi olla voimakkaampi meno kapulalle ( tätä en ymmärtänyt, Kipi jarrutti kapulalle niin että takatassut irtosivat maasta). Hyppy noudon koira ratkaisi menemällä A-esteen kautta  ja paluu saisi olla varmempi. A-estenouto kunnossa. Eteenlähetykseen koira lähtee epäröimättä, maahan meno voisi olla nopeampi, rauhallinen ja varma paikallaan, loppu kunnossa. Paikallamakuussa ei huomautettavaa. Kokonais pisteet: hyvä 88.

Näillä pisteillä olimme päivän parhaat jaetulla ykkös sijalla. Maastoon pääsi siis 11 koirakkoa. Minä arvoin meille jäljen nro 2. Eipä tarvnnut  maastossa kauaa odotella tuomaria.

Janalla Kipi lähti hienosti etenemään, nosti jäljen 45 metristä, mutta lähti takajäljelle. Käänsin Kipin oikeaan suuntaan ja sitten mentiin. Nyt koirasta näki, että ollaan jäljellä. Viikon takaisesta huuhailusta ei näkynyt merkkiäkään. Hiukan alkoi jo epätoivo keppien suhteen hiipiä puseroon, kun niitä ei noussut vaikka matkaa oltiinkin tehty melkoisesti. Nousihan niitä sitten. Kolmannen jälkeen Kipi vei meidät sellaiseen tiheään kuusikkoon, että sain melkein ryömiä mukana. Tiheikön takana oli kuiva, mutta mutainen oja mistä Kipi ei pystynyt ratkaisemaan mihin jälki jatkuu. Aikamma ojaa edestakaisin seilattuamma vein Kipin tiheikön läpi takaisin sinne mistä edellinen keppi oli noussut. Uudelleen samaan tiheikköön. Silmälasitkin putosivat rämpiessäni koiran perässä. Tähänkö me nyt juututaan?? Kannustin Kipiä etsimään jälkeä, enkä antanut oman epätoivon ja turhautumisen nousta pintaan.Sitten lähdettiin ojan yli viistosti ja jäljestys jatkui. Neljäs keppi nousi ja matkaa oli vielä jäljellä. Loppu sujui hienosti ja Kipi toi meidät kuutoskepille. JJIIIHHAAAAA!! Janalta pisteitä 29+113 kepeistä.

Jälki oli mielestäni voittaja-luokkaan sopivan haastava. Maaston vaihteluita oli korkeasta sananjalka tiheiköstä, karsittujen kuusirankojen ylityksiin ja mukavaan mustikkavarvikkoon. Teräviä kulmia kolme, "laatikko" mikä oli juuri siinä ojan ylityksessä ja ohjaajalta uskoa koiraan, koska ensimmäinen keppi oli 300 m.

Hetken huilaus ja juomatauko, sitten esineruutuun. Sieltä nousi kaksi esinettä kahdella pistolla. Ohjaaja luki koiraa väärin ja pilasi loppusuorituksen. Ensimmäisellä pistolla lähetin Kipin oikeaan takakulmaan. Se vietti siellä hetken aikaa ja yritin nähdä missä se menee. Kun Kipi palasi esineen kanssa luulin se olevan takakulma esine. Toisella pistolla lähetin melkein keskeltä ruutua ja taas Kipi palasi esineen kanssa. Sitten toisesta kulmasta ja Kipi jäi ihan etukulmaan haistelemaan. Kutsuin sen pois ja vaihdoin käskyä. Lähetin uudelleen. Ei tulosta. Käänsin rintamasuuntaa hiukan pidemmälle takakulmaam, mutta nyt Kipistä alkoi näkyä väsyminen eikä se enää irronnut pitkälle. Kerran vielä lähetin sen keskemmälle päin. Aika loppui. Esinepisteet 21.

Kokonaispisteet 251 JK3 kakkostuloksella. Kentälle palattuamma selvisi, että olimme jäljen RM 4 häviten hopealle yhden pisteen ja voittajallekkin vain 9pist. Tasaista oli. Sunnuntaina sain viestin, että Pirkanmaan Kepinpurijat voitti joukkuemestaruuden. HYVÄ ME!!