Yhdistyksen syyskokouksessa palkittiin ansioitunetia seuralaisia. Koulutusohjaaja äänestyksen tuloksena minut palkittiin "Vuoden 2012 koulutusohjaaja" ja sain kunniakirjan sekä mahtavan kiertopalkinnon, missä oli kaiverrus valmiina. Hieno tunnustus!

Keskiviikko reenit jatkuvat Pikkolan koululla. Paikka ei ole paras mahdollinen, mutta siellä on kuitenkin valot. Olen tehnyt omien kanssa jotain pieniä juttuja. Vicin kanssa on aloitettu reenit pitkällä seuraamisella, että se oppii luottamaan itseensä eikä kaipasa jatkuvaa vahvistusta minulta. Edistytty on! Sitten vici on muistellut ohjattuanoutoa. Siinä tehtiin kahdella kapulalla, ei ollut keskimmäistä. Hyvin Vici muisti vaikka edellisestä kerrasta onkin aikaa. Hyvin merkille ja siitä näytettyyn suuntaan. Ainoa ongelma oli kapulan paikantaminen; märällä nurmikolla ja hämärässä sitä ei meinannut löytyä. Kaukokäskyt ovat Vicin lempi liike. Koko koira heilui hännän tahtiin, kun tehtiin AVO-luokan liikkeenä. Hupsu koiran poikanen!
Toisella kerralla tehtiin suoraa ruutua. Vauhtia oli niin paljon, etten saanut pysäytystä tähdättyä ruutuun. No, se ei vielä ole mikään ongelma, pääasia että Vicillä on kivaa.Jäävät liikkeet muisteltiin myös.

Kipi teki seuraamista missä paljon käännöksiä ja askelsiirtymisiä. Hiukan piti taas kommentoida sen marinaa. Ohjattunouto hyvin ja vauhdikkaasti. Tunnarissa pöllöilin itse. Koska mukaan ei ollut tullut kynää, valkattiin liikkurin kanssa kapulat niin, että entuudestaan merkitty kapula olisi minun ja muut puhtaita. Siitä suoraa liikkeenä; liike alkaa. Kun sitten olin lähettänyt Kipin etsimään ja se ravaa riviä päästrä päähän, tajuan, etten hajustanut kapulaa ollenkaan. Purskahdin nauruun ja yritin kuitsus Kipin pois. Se nappasi yhden mukaansa ja hyökkäsi sen kanssa kimppuuni. Onneksi piti kapulaa niin ei päässyt puremaan. Tehtiin sitten uudelleen eikä siinä mitään kommelluksia.

Ruutua Kipi teki merkin kautta. Ensimmäisellä kerralla namialusta merkillä ja pallo ruudussa. Toistoissa palkkasin satunnaisesti joko heittämällä pallon tai namialustalla. Hyvät vauhdit. Sitten jääviä suoralla namipalkalla.

Viikonloppuisin ollaan tehty metsäreenejä.
Lauantai: Esineruutu 50x30 metriä missä Kipillä kahdeksan esinettä. Tarkoituksena luoda sille mielikuva, ettei etsinnästä tulla pois kuin esineen kanssa. Kolme ensimmäistä meni hyvin, mutta sitten sain melkoisesti komentaa etsimiseen. Lopulta kaikki kahdeksan palautuivat.
Vicillä kolme esinettä. Pikku koira teki kolme pistoa ja siinä se.OHO! Vein pari lisää ja Vici etsi ne. Vitsit millä nenätyöllä.

Sunnuntai: Kipin jälki: jana 30 metriä ylämäkeen, 800 metriä, viisi keppiä, pari kulmaa ja piikki. Vanheni vajaan tunnin. Jana oli super hieno, pieni tarkistus takajäljelle, mutta itsenäinen kääntyminen. Jäljestys hyvää ja kaikki kepit nousivat.

Vicin jälki: jana 10 metriä, 200 metriä, kahdeksan keppiä, kulma ja kaari. Ensimmäistä kertaa pelkkä jälki ja siinä kepit. Jana oli hieno. Suoraan oikeaan suuntaan. Hiukan jarrutin kepille ja Vici otti sen ylös, mutta olisi jatkanut eteenpäin. Kehuin ja pyysin tuomaan, herkkua palkaksi. Vici reakoi jokaiseen keppiin ja nosto vahvistui. Vielä se ei itsenäisesti tuonut minulle, mutta nosti kuitenkin kepit. Jäljestys sujui hyvin.

 Lauantai: esineruutu 50x30 missä molemmilla viisi esinettä. Vicillä nostatin kolme, mitkä löytyivät melko helposti. Yksi tyhjä käynti, aikaa meni vajaa viisi minuttia.
Kipi etsi neljä esinettä alle viiden minutin, eikä yrittänyt tulla pois ilman esinettä. Viidettä jouduin painostamaan ja sen löydyttyä palkkasin ruoalla ja ruhtinaallisilla kehuilla. Päälle palloleikkiä.

Illalla seuran pikkujoulut Kangasalan Sanomien tiloissa. Hyvää ruokaa ja mahtavaa seuraa. Vatsalihaksia tuli vahvistettua oikein kunnolla :)