17.5 perjantaina alkoi Vicin bh-kurssi, mikä kestää 10 kertaa maanantaisin ja perjantaisin.

Ensimmäisellä kerralla vetäjämme Jani Heinilä halusi nähdä pikkupätkän iloista seuraamista, maahan menon, luoksetulon ja leikkimistä. Janin mielestä tottiksen pitää olla kivaa, hienoa jos koira tekee töitä häntä heiluen vaikka se ei ihan niin tarkkaa olisikaan.

Vici oli hyvässä mielentilassa ja seuraaminen oli kivan oloista. Jani neuvoi tekemään yllättäviä muutoksia itseensä vaikkapa hidastakävelyä tyyliin intiaani hiipiminen tai tekemään käännökset teatraalisesti. Itsekseni mietin, että ei sovi Vicille, mutta kokeilin kuitenkin. Tulos oli juuri se mitä oletinkin. Vici väisti heti minua katsoen " mikä sulle tuli?" ilmeellä.

Verkkopallolla leikkiminen on Vicistä aina kivaa ja Jani neuvoi tekemään sen sieppaamisesta Viciltä nostattavan leikin. Se sopi Vicille ja siitä päästiin suoraan hyvään seuraamiseen.

Luoksetulossa Viciä ensimmäisellä kerralla vähän jännitti, mutta palkkasin sen jo lähdöstä, ettei kooma pääse päälle ja sitten olikin ihan kivaa. 

Toisella kierroksella teimme vain vauhtiluoksetulon riemukkaalla riekkumisella, iloisen mielentilan vahvistukseksi.

Minun pitäisi lakata kontrolloimasta Vicin tekemisiä negatiivisilla sanoilla ja pyrkiä vain iloisiin onnistumisiin. Tähän olen pyrkinyt. Viciä ei voi ojentaa eikä se kestä negatiivista palautetta pienesti sanottua " oho" enempää. Itsetuntoa nostamalla me pyrimme eteenpäin ja pois koomailusta.