Tänään etsittiin pieniäesineitä x neljä ruutua/ koira. Vicille ensimmistä kertaa ikinä moisia tehtäviä. Vuorotellen ensimmäisinä ruudussa.1-2 esineenä metalli "holkki": viisi senttiä pitkä, halkaisijaltaan puolitoista senttiä. 3-4 esineenä 4x4 cm muovinen avaimenperä.

  Kipi muisti hyvin mitä pitää tehdä 1. ja 2:lla ihan pro. 3. meni täydelliseksi hosumiseksi ruuan saanmisen odotuksesta. Pakkorauhottumisen kautta uusi yritys, eikä nenä toiminut vaikka näytin missä esine on. Ei siis palkkaa. Neljännen alku pelkkää hosumista, mutta kun aloin katselemaan taivaalle rupesi koiran nenä toimimaan.


Vicille ennen ensimmäisen piilotusta näytin esineen, ei muita apuja. Reakoi esineeseen muttei nostanut. Kehujen kanssa toi minulle. 2. jo ymmärsi mitä ollaan tekemässä.3-4.  sujuivat hyvin.

Kipin kanssa ollaan kohta ongelmissa, jos en pääse sen kanssa kunnolla treenaamaan. Sen käytös lähtee lapasesta ilman tekemistä ja vaatimuksia. Vicin itseluottamus taas nousee vaan, jos teen sen kanssa oikeita koirahommia. Se kävi isottelemaan Kipille treenien päätteeksi. Tää tahtois toimivan olkapään