Joulu vietettiin läheisten kanssa kotona. Koiratkin saivat omat lahjansa; herkkuja. Ainoastaan musta maa ja vesisade latistivat joulutunnelmaa. Iltalenkit ovat lähinnä remmilenkkejä pimeydestä johtuen. Herkkujen sulatteluun suuntasin taas jälkimetsään. 

Kipille jana 30 metriä, kaksi kulmaa,  piikki ja  kuusi keppiä. Vanheni yli tunnin.

Jana taas hienosti. Nyt ensimmäinen keppi nousi hyvin. Sitten tuli haaste suuren vesilätäkön muodossa. Jälki meni siitä läpi. Kipi ei halunnut kahlata vaan kiersi lätäkön ja haki hajun hyvin vastakkaiselta puolelta. Kulman jälkeen vauhti kiihtyi ja keppi jäi nostamatta. pysäytin ja vaadin nostamaan kepin. Pidin tiukan puhuttelun ja lyhensin liinaa. Omalla asenteellani tein henkistä painetta millä sainkin Kipin rauhoittumaan ja jäljenajo tarkentui hienosti. Loput kepit ja piikki hienosti. Herkkupurkista palkkaa on toimiva palkka.

Vicille jälki 10 metrin janalla, kaksi kulmaa ja kuusi keppiä. Vanheni 45 min.

Lähetys paikalla kävi tuuli vastaan ja se sekotti Vicin . Avusti ensimmäiselle kepille ja palkkasin, ettei Vici paineistu. Otimme sitten uuden lähdön vastakkaisesta suunnasta ja nyt oli hyvä. Kulmat Vici tekee mallikkaasti ja kepitkin nousivat jo minuun päin. Eivät ihan käteen asti mutta jo lähelle. Herkkupurkki palkka toimii.

Esineruutu oli 30 x30 metriä. Esineet oikeassa takakulmassa missä kaatunut puu linjalla ja esine sen juurakon takana, edessä keskellä ja vasemmassa takakulmassa.

Kipi ensin. Alussa ei tarkkaillut lähetyksiä yhtään vaan sinkoili mihin itse halusi. Lähetin oikealta ja se haki vasemman taka. Sitten vaan juoksu ruudussa. Kutsuin pois ja lähetin keskeltä. Tyyppi lähti lujaa taakse. Kutsuin pois. Siirryin kauemmaksi etlinjasta ja lähetin. Kipi lähti yhtä lujaa, mutta sai hajun. Kääntyi takaisin ja malttoi etsiä esineen. Sitten palattiin oikealle ja tarvittiin kolmelähetystä, että Kipi meni riittävän pitkälle taakse. Toinen kaatunut puu ohjasi sen aina keskelle.

Vici haki oikean takaa ensimmäisellä pistolla. Sitten parilähetystä tyhjää. Keskimmäisen nosti samalla tyylillä, kun Kipikin. Lujaa yli, jarrutus ja paikannus. Vasen reuna oli hieno.

Kipille ei jäljestystä tarvi enää opettaa, se kyllä osaa. Minun pitää oppia tekemään sille paine työskentelyyn, niin saadaan rauhoitettua työskentelyä. Pelkkä liinan kiristäminen ei siihen riitä eivätkä minun voimani. Esineillä pitää taas tarkentaa lähetyksiä. Pelkkää sinkoilua en halua.

Vicille janalta jäljen nostamista pitää vahvistaa ja saada kepeille itseluottamusta. Esineillä Vici on hyvä. Se ei luovuta vaikkei heti löytäisikään.