Viikolla huomasin Vicin näyttävän erilaiselta ja tajusin sen lihoneen. Sehän on ollut tavoitteena. Asiasta ilostuneena tein fb:ssä päivityksen ja se sai aikaan keskustelua. Neuvoja koiran ruokinnasta ja ruokamerkeistä tuli ihan pyytämättä!

Mun päivitys:

Vici on ollut koko pienen ikänsä lihotuskuurilla. Paino ei ole noussut yli 19,5 kg vaikka ruoka-annokset on reiluja (yli puolet enemmän kun Kipillä, joka on jatkuvassa painon tarkkailussa).
Eilen katsoin, että Vicihän on PAKSU! Aamulla puntari kertoi 20kg 
Oliskohan osansa Biotiinikuurilla, siis turkkia?
 

Itse katson painon nousuun vaikuttaneen juurikin iän. Vici täytti vasta 2 ja teki toisen juoksunsa. Nyt alkaa olemaan aikuinen. Se, että verrataan koirien säkä X kilot x ruokamäärä ei kerro paljoakaan. Yhtälöön pitäisi lisätä myös kulutettu energia ennenkuin niitä voi verrata keskenään. Aika mahdoton tehtävä! Sissin kanssa ruokiin tuli tutustuttua monelta kantilta: maistuvuus, sulavuus, energia määrä,... Mikä sai koiran fyysisen ulkomuodon pysymään hyvänä. Milloin ulosteen määrä pysyi kohtuullisena. Minkä annos määrä oli koiralle hyvä. Ravitsevuus näkyy turkissakin. Kiupihän syö kaiken (myös ne pikkukivet). Sillä reakoi vatsa osaan laadukkaistakin ruoista. Lihomaan herkkänä sen annoskoko on minustä säälittävän pieni ja mietin miten sen energiat riittävät silloin kun harjoituksia tehdään paljon. Vici taas jatkuvasti liikkeessä olevana ja vielä kehittyvänä vaatii suuremman määrän evästä. Nappulan lisäksi ne saavat raakaa ja kuivattua lihaa, hedelmiä, vihanneksia, raejuustoa. En ole mitenkään säännöllinen lisien suhteen vaan mutulla mennään.

Tämän aamuinen lenkkimme oli Sport Trackerin mukaan n. 8 km ja oma keskinopeus 4,8 km/h. Koirat painelivat varmasti kolminkertaisen lenkin ja vauhtia oli hurjasti enemmän. Kuntoa siis riittää :)