Säkylässä SPL Ala-Satakunnan järjestämässä 3 luokan jälkikokeessa ei ruuhkaa ollut. Ilmottautumisessa mainittu max 30 koiraa ja kymmenen maastoon tottiksen perusteella jäi haaveeksi. Ilmottautuneita oli kahdeksan. Tuomarina Mika Laaksonen. Ensin siis tottis ja sen arvottu suoritus järjestys oli myös jäljen numero. Koska kirjallista arvostelua ei saa en paljoa muista arvostelusta.

Tämä koira on korkeassa koulutustasossa ja ohjaaja vie kokeen läpi koeohjeen mukaisesti. Kaikki puutteet koiralla tulevat voiman puutteesta.

-seuraaminen ja henkilöryhmä: seuraaminen lähes täydellinen, toinen täyskäännös olisi voinut olla tiiviimpi muuten kunnossa

-liikkeestä istuminen: istuminen olisi voinut olla nopeampi ja koira tarkkaavaisempi ohjaajaa kohtaan

- liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo: maahanmano oli todella hidas mutta muuten liike kunnossa

- juoksusta seisominen ja luoksetulo: seisominen olisi voinut olla täsmällisempi muuten kunnossa

- tasamaa nouto: koira olisi voinut palauttaa voimakkaammin

- hyppy nouto: meno hyppy olisi voinut olla halukkaampi ja paluu oli vieläkin tehottomampi, luovutus hiukan kaukana

-A-este nouto: tässä koira esitti hyvää halua ja liike kunnossa

- eteenlähettäminen: koira olisi voinut irrota vieläkin vauhdikkaammin muuten kunnossa

- paikalla makaaminen: ei huomautettavaa

pisteet 90

Sitten lähdettiin esineruutuun. Voimakas tuuli hiukan mietitytti sekä tietty se, että Kipillä oli ensimmäistä kertaa toinen ohjaaja maastossa. Uusivuoren Marja otti haasteen vastaan ja lupautui kakkos kuskiksi minun olkapää leikkauksen takia. Reenejä olimme ehtineet tehdä alle kymmenen, eikä esineruutu ollut sujunut kovin hyvin. Kipi oli tehnyt hiukan laiskasti töitä ja etsinyt minua autolta vaikka en ollut edes metsässä mukana joka kerta. Marja teki leluetsinnän hetsaus tarkoituksessa ruutuun lähtöä ennen. Katsoin autosta, että Kipi kusettaa ihan täysillä eikä tee kunnolla töitä. En kuitenkaan uskaltanut käskeä ravistelemaan koiraa, koska olimme muiden kilpailijoiden keskellä.

Kipi ei tehnyt yhtään töitä eikä etsinyt mitään. pisteitä 0

Marja oli aivan raivona ja samoin minä! Marja olisi lopettanut kokeen jo tähän, mutta sain tsempattua että nyt on paras mahdollisuus treenata jälkeä. Vieras maasto, veiraan tekemä jälki ja koe tilanne. Eikun janalle.

Auto oli mukavasti aivan janan vieressä, joten pystyin seuraamaan sen kokonaan. Kipi lähti jo autolta aivan eri asenteella  mikä sillä oli esineille lähdössä. Ja hienosti se jäljelle lähtikin! Arvostelussa näkyi -4 pistessä jäljelle oikaisusta, mutta kova sivutuuli varmasti vaikutti asiaan. Kaikki kepit nousivat ja aikaakin jäi reilusti. Tälläkerralla ratamestari ja tuomari hakivat kepit janalta. Marja ylpeänä kuittasi saavutuksen. 

Maastopisteitä 166 ja yhteensä pisteitä 256 JK 3 kakkostuloksella.

HYVÄ MEIDÄN TIIMI!