Koulun pihassa pitämässä hauskaa Kipin kanssa. Koska reeniseuraksi lupautunut Lili sairastui, olimme keskenämme. Tarkoitus oli ollut tehdä Kipille häiriö paikalla oloa toisen koiran kanssa. Nyt sitten piti tehdä yksin.

Ensin otin ylipitkän matkan. Jätin Kipin ja kävelin n.30 metriin. Käännyin, odotin hetken, kehuin ja lisäsin matkaa 10 metriä. Sama uudelleen. 50 metrissä laskin sataan ja palasin koiran taakse 10 metriin. Siellä hetki ja sivulle. Hillitty kehu ja nami. Sitten otin tietoisen riskin ja jätettyäni koiran kävelin suoraan 50 metriin (taakse vilkuilematta). Siellähän tytteli oli maassa skarppina, mutta rauhallisena. Palasin takakautta sivulle ja palkkasin. Jätin koiran taas ja hain repusta ruutumerkit ja rakensin ruudun (pallo takalinjalle). Kipi tarkkaili minua ja minä Kipiä. Hyvin pysyi maassa.Palasin koiran sivulle ja nostin perusasentoon. Riehupalkkaa patukalla.Kovasti Kipi vilkuili ruutuun,mutta keskittyi tekemiseen heti,kun sitä pyysin.

Sitten seuraamista. Ensin pitkiä suoria eri nopeuksilla ja ääneti.Namipalkka. Sitten paljon käännöksiä ja perusasentoja.Namipalkka. Lopuksi juoksua ja patukkapalkka tiiviistä käännöksestä.

Liikkeestä maahanmeno taakse heitetyllä patukalla heti, kun kyynärät maassa. Toinen liikkeen omaisesti,mutta paluussa kiertelin koiraa. Hyvin pysyi paikiollaan,patukkapalkkaa.

Luoksetulo ylipitkällä matkalla. Kipi jarrutti kaksi viimeistä loikkaa,teki nenä kosketuksen ja istui eteen,mutta enemmän vasemmalle,kuin keskelle. Ilmeisesti ennakoiden sivulle siirtymistä. Ei palkkaa.Uusinta hienosti!Ei edes nenä kosketusta, istui keskellä edessä ja siitä lensi patukka oikealla. Sama uudelleen eli en ottanut perusasentoon vaan palkkasin oikealle ennakointia vähentäkseni.

Liikkeestä seiso samoin kun liikkeestä maahan. Hyvin.

Tasamaa nouto sujui hienosti vaikka olimme saaneet viereiseen liukumäkeen häiriöksi äidin pikkutyttönsä kanssa.Kipi ei edes vilkuillut sinne vaikka pikkutyttö kiljahteli laskiessaan mäkeä.

Nyt vihdoin ruudun vuoro. Kipin oli vaikea tulla perusasentoon hyvin,kun ruutuun oli kova hinku.
Lähetin tyttelin ja juoksi suoraan pallolle. Heitin sen kauas palkaksi ja laitoin toisen tilalle ruutuun. Lähetin heti uudelleen. Uskomatonta, että Kipi lähti kovalla vauhdilla vaikka oli juuri luovuttanut pallon minulle. Toi sen käteeni ja lähetin taas. SINNE MENI!!!! Ja hieno seiso ruudussa. Kyllä me riekuttiin. Lopuksi heiti pallon kauas ja laitoin toisen ruutuun. Kun Kipi palasi  otin siltä pallon ja lähetin ruutuun. Taas lähti hienosti.Jee jee...

Ohjattussa noudossa on ollut tauko,mutta nyt teimme. Ensin oikea, mikä viimeksi oli vaikea. Saation Kipin merkille ja palasin lähetys paikalle. Kipi katsoi jo oikealle palloa. Odotin siltä kontaktia ja sitten annoin katseella vihjeen. Hyvin lähti käsimerkillä noutoon. Sitten vasen. Samoin alku kun edellisessä. Kontaktista käsky,mutta Kipipä lähtikin oikealla. Seis käskystä kääntyi ja haki oikean. Annoin hakea vaikkei ollutkaan uskonut seis käskyä. Ei kuitenkaan koskenut väärään palloon. Sitten uudelleen vasen ja nyt sujui hyvin. Vielä oikealta nouto joka oli paikoillaa enkä käynyt siellä. Hyvin meni.

Leikimme merkkiä niin,että en käynyt viemässä palloa vaan lähetin Kipin merkille ja kun oli veiressä heitin pallon yli. Hauskaa oli.

Lopuksi teimme vielä luoksetulon pitkällä matkalla. Hienosti keskelle istumaan mistä sai pallon oikealle heitettynä. Kylläpä meillä oli kivaa:)