Tuon toko-kokeen jälkeen oli pakko alkaa miettimään Kipin olotilaa ja eleitä. Sillä on niin korkea kipukynnys, ettei se ihan jokaista tuntemustaan näytä. Kun aloin kelata viime viikon tiistain reeneistä asti tapahtumia oli saldo seuraava:

-reeneissä Kipi teki sellaisen luoksetulon mitä olen sille yrittänyt rakentaa.JIIHUUUU mitkä bileet ja Kipille lempi palkkaa eli frisbeen lentoa. Kipi rakastaa frisbeen metsästystä ja parasta on saada se lennosta kiinni. Siis hyppäämällä. Kipi sitten hyppäsi ihan pystysuoraan ylöspäin, tuli oikeanpuoleiselle takajalalle alas ja kaatui kyljelleen. Ei mitään reaktiota vaan riehunta jatkui. Minä tyhmyyksissäni heitin uudelleen ja tällä kertaa Kipiltä pettivät "kantit" ja taas se oli kyljellään nurmikolla.

- tämän jälkeen pari kertaa viikon aikana kuuntelin Kipin kävelevän "korkokengällä". Putsasin tassunpohjia, kun luulin kiven jääneen anturoitten väliin. Leikkasin siltä tassukarvatkin. Kipille on jäänyt terävä hiekoitushiekan siru anturoitten väliin, eikä se välitä mokomasta vaikka varmasti tuntuu. Nyt en kuitenkaan löytänyt mitään. Vihdoin tajusin, että Kipihän laahaa toista takajalkaa satunnaisesti. Ääni mikä olin kuullut pitkään Sissin kävelyssä.

- loppuviikosta Kipi kävi kakalla vain kerran päivässä. Sen luulin johtuvan liikunnan vähäisyydestä. Oli itse kovassa flunssassa, eikä me siis tehty aamu- ja iltalenkkien lisäksi mitään.

- Kipi kirputti oikeaa takareittä ja vasenta etutassua

Maanantaina soitto Veteriin. Tiistaiksi aika ortopedi Hanna-Leena Terhoselle. Ell tutki ensin liikeradat, heijasteet ja yritti saada näkyviin kipua. Aikansa selkää paineltuaan ja lihasryhmiä ärsyttäessään alkoi Kipi väistää lannerangan ja lapojen seutuun tulevaa ärsykettä. Päätelmä oli, ettei hermiossa ole vikaa. Päätettiin ottaa röntgenkuvat. Helpotus oli suuri, kun ranka osoittautui priimaksi. Ei siis välilevy pullistumaa eikä alkavaa spondyloosia. Vaiva on siis lihasperäinen koko selkään ulottuva venähdys/ revähdys.

Hoitona kahden viikon täyslepo, Sirdaludia 5 vrk ja Metagamia 10-14 vrk. Kahden viikon jälkeen aloitetaan kuntoutus mitä tuetaan hieronnalla.

Siinäpä sitten menivät syyskuun arvokisat Itku Harmittaa omasta ja joukkueiden puolesta!

Pääasia kuitenkin on Kipin kuntoutuminen.