Mennyt viikko ei sisällä mitään poikkeuksellista. Meikä ei voi tehdä oikein mitään eikä juoksuisen koiran kanssa voi mennä mihinkään. Pieniä ruuan saanti harjoituksia on tehty: tunnari (oikein joka kerta) lyhyellä matkalla, metallin nosto oikealla otteella tai kaukojen vaihtoja käsi/suullinen/selin käskien.

Tiistaina pienet pika reenit Saijan ja Tenhon kanssa. Menivät enemmänkin terapia keskusteluksi. Molemmat toiselleen antavana osapuolena. Saija tsemppasi minua terveydellisesti ja minä Saijaa nuorukaisen arkipäivän oppimisessa.

Keskiviikkona aamulenkillä koirat temppuilivat tukkipinon päällä kiipeilemällä. Kipikin käytti älyään,eikä pelkästään vauhtia hankalassa paikassa. Päivällä sitten ohjelmassa tassukarvojen parturointi. Sissiltä lähtivät myös pöksyistä pitkät huituvat, mitkä keräsivät lunta paakuiksi. Myös kynnet lyhennettiin. Kipillä yksi etutassun kynsi oli revennyt mitä hiukan käsittelyssä aristi.Onneksi ulkona on pakkasta ja lunta niin ei ole tarvinut sitä mitenkään paketoida. On jo selvästi kasvattanut "kalvon" hermon suojaksi, eikä ole menoa haitannut vähääkään.

Sunnuntaina Saijan ja Tenhon kanssa remmilenkillä ihmisten keskellä. Tekee hyvää välillä muistella "kansalais tottelevaisuutta" eikä aina vaan päästellä täysillä metsässä. Illalla lähdin taas Aamulehdelle Kipin kanssa reenaamaan. Tehtiin kokeisiin osallistumis reeni matkoineen kaikkineen. Yllättäen Sissi ei edes pyytänyt päästä mukaan .

-repun pakkaus, autoilu paikan päälle, lämmittely/pissa lenkki koe-pailalla, ilmottautuminen ja oman vuoron odottelu

-paikalla makuu 5min; ei huomautettavaa,häiriöt vähissä jokunen auto meni takana olevalla kadulla

-seuraaminen hyvin; ensin kaikkia nopeuksia pitkinä suorina, hitaassa hiukan väljyyttä, sitten askelsiirtymiä ja käännöksiä, pa hienosti suoraan

-liikkeestä istuminen ok

-luoksetulo hieno

-ruutu super hieno

-metalli tasamaa noutona hieno

-tunnari super

-kaukot hyvä - -, siirtyi eteenpäin 15cm

Todella tyytyväinen seuraamiseen, nyt ei edes komentamista. Luoksetulossa onnistuin itsekkin ajoituksessa samoin ruudussa,hyvä me. Mutta tunnari se vasta sydäntä lämmittikin.Millä vauhdilla ja kaikki kapulat kertaalleen haistaen Cool Kipi oli ihan PRO.

 

Sitten leikittiin luoksetuloja pätkissä,palkaten pysähdyksistä ja lopuksi vauhdista pallolla. Sitten ruutua merkin kautta. Ensimmäinen merkiltä lähtö ihan mihin sattu,ei löytynyt ruutua. Toisella lähetyksellä keskityin itse parempaan suunnan näyttöön ja heti löytyi. Sitten vaihdettiin lähetys suuntaa ja tulos oli samanlainen. Ensimmäisellä ei löydy, mutta toisella kyllä. Sitten taas uusi suunta ja nyt jo ekakin onnistui. Lopuksi palkkaa merkistä. Tänään merkille menot parempia kun viimeksi.

Sitten leikittiin kaukana pysähdyksiä frisbeellä. Kipi ei olisi halunnut lainkaan lopettaa juoksemista. Tänään sitten on ollut kankku kipeänä eli voinee kysyä millä lihaksella sitä frisbeetä tulikaan heiteltyä? Koittakaapa itse saada vasemmalla kädellä aikaiseksi kunnon heitto!!! Vaatii jotain muitakin lihaksia kuin mitä kädestä löytyy.

Jäähdyttely lenkillä painotalon takana Kipi kokeili teräsritilä luiskan ja rappujen kulkemista. Suora luiska sujui tuosta vaan, mutta rappusiin tarvittiin ensin mamman houkuttelua ja namia.Kun paluumatkalla sanoin Kipille "mene vaan" se hetken mietittyään meni luiskan ylös ja tuli rappuja alas. Reipas otus!